Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Teorin om Marilyn Monroes död som skulle ändra allt

14 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hollywoodikonen Marilyn Monroe hittades död i sitt hem den fjärde augusti 1962, bara 36 år gammal.
Den officiella förklaringen till skådespelarens död var en överdos på sömnmedel, och många tror att det var självmord.
I en ny bok läggs det dock fram en alternativ teori – där presidentbrodern Robert Kennedy pekas ut som mördare.
Annons
4 krimfall som skakat världenBrand logo
4 krimfall som skakat världen

Marilyn Monroe har med sin intensiva karriär, sin otroliga skönhet, ryktena om affären med president John F. Kennedy och slutligen sin sorgliga död blivit en riktig Hollywood-legend. Bara 36 år gammal hittas I hetaste laget-skådespelaren död i sin säng, den 4 augusti 1962. Läkarna slår fast att döden beror på en överdos av sömnmedel, och bedömer att stjärnan antagligen har tagit livet av sig.

Men det var inte alla som köpte den officiella förklaringen, och genom åren har det lyfts olika alternativa förklaringar till Marilyn Monroes allt för tidiga bortgång. I somras släpptes en ny bok på ämnet, som lyfter en teori som skulle kunna ändra allt om den visade sig stämma – ”Bombshell: The night Bobby Kennedy killed Marilyn Monroe”. Boken lyfter, som framgår av titeln, teorin att John F. Kennedys bror Robert Kennedy ska ha mördat Marilyn Monroe.

Annons

Genom åren är det många som har spekulerat i vad som kan ha hänt, och både John F. Kennedy och maffian har lyfts som möjliga gärningsmän bakom stjärnans död. Men med boken kliver forna kriminalaren från LAPD, Mike Rothmiller, fram och påstår att det i själva verket var presidentbrodern som orkestrerade Marilyn Monroes död. Rothmiller, som har skrivit boken tillsammans med Douglas Thompson, menar att Monroe inte ens dog av den påstådda överdosen. Istället skriver han att Robert Kennedy spetsade stjärnans drink, och att det var det som kostade Monroe livet.

Polisen sköts – efter Kennedy-släktingens ord

Marilyn Monroe ska ha haft kärleksaffärer med både Kennedy-bröderna, som båda var gifta under relationen med Marilyn. Enligt uppgifter ska Robert Kennedy ha dykt upp rasande hemma hos Hollywoodstjärnan kvällen hon dog, och begärt att hon skulle lämna över sin dagbok – antagligen för att förstöra bevis om deras relation. Efter ett långt bråk där Marilyn vägrade ge med sig uppges Kennedy ha gett stjärnan en drink, och sagt ”Drick den här så kommer du må bättre”. Efter att ha druckit hela drinken somnade blondinen, och vaknade aldrig igen.

Annons

Tidigare har Robert Kennedy, död 1968, förnekat att han var hos Marilyn Monroe kvällen hon dog, men i boken avslöjar kriminalaren att Peter Lawford – svåger till John F. Kennedy – att han hade varit med Robert till Marilyns hem kvällen hon dog och bevittnat hela händelseförloppet. Lawford, som själv dog 1984, trodde att Kennedy gav skådespelaren lugnande medel i drinken, och inte gift, som har varit en annan teori.

Rothmiller menar att han har hållit informationen hemlig i alla dessa år, för att han kort efter att ha fått veta Lawfords version blev attackerad av en man på motorcykel som sköt honom i ryggen.

Källa: Grunge.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons