Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Minns du programledarna i Voxpop? Så lever de i dag

22 sep, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
I slutet av 90-talet hade Voxpop premiär på SVT – och succén blev snabbt ett faktum. Men vad gör egentligen programledarna i dag? Se här!
Annons
TV: Se 9 saker tonåringar i dag inte kan förstå att vi behövt göraBrand logo
TV: Se 9 saker tonåringar i dag inte kan förstå att vi behövt göra

I hela 13 säsonger (1996-2002) satt svenska folket klistrade vid tv:n för att titta på Voxpop, ett musikprogram som gick ut på att visa aktuella musikvideor och sedan låta tittarna ringa in och rösta på sin favorit.

Voxpop sändes från Växjö, och under programmets glansdagar var det Henrik Olsson följt av Josefine Sundström som agerade programledare. Hyllade profiler, men som på senaste tiden inte synts lika frekvent i tv-rutan som tidigare.

Så, hur lever Henrik och Josefine egentligen i dag? Här är svaret!

Annons

Programledarna i Voxpop, då och nu

Henrik Olsson

Henrik Olsson då och nu

Henrik Olsson var programledare för Voxpop mellan 1997 och 1999. Förutom det har han även programlett Jupiter, Sommarkåken och Melodifestivalen. Därtill har Henrik arbetat som reporter på SVT-programmen Packat och klart samt Nöjesnytt.

Men det är inte bara tv som har intresserat Henrik. Sedan en tid tillbaka arbetar han främst med radio och har medverkat i program som P4 Premiär och P4 Retro. Sedan 2020 är Henrik Olsson kanalproducent för P4 Plus, Sveriges radios digitala musikkanal som sänder dygnet runt.

Annons

Henrik Olsson är gift med Oscar Målevik som bland annat driver det populära bageriet Haga Tårtcompani & Bageri. Tillsammans med Lotta Bromé har han även en dotter.

Josefine Sundström

Josefine Sundström då och nu

Josefine Sundström tog över rodret 1999 och ledde Voxpop fram till dess slut 2002.

Likt Henrik har Josefine en imponerade meritlista som programledare. Förutom Voxpop har till exempel lett Melodifestivalen, Juniorjeopardy, Combo och När och fjärran. Därtill har Josefine arbetat som artist och krönikör.

Annons

2010 debuterade hon som romanförfattare med boken Vinteräpplen. Därefter har Josefine även gett ut romanen Boel och Oscar samt flera barnböcker så som Sagasagor och Boken om att gå på förskolan.

Sedan 2012 arbetar Josefine som programledare på Sveriges radio. Emellanåt syns hon även på Nyhetsmorgon där hon delar med sig av boktips.

Josefine Sundström är gift med Klas Lindberg, och tillsammans har de två döttrar.

Foto: TT

TV: Här är 7 saker vi minns från 90-taletBrand logo
TV: Här är 7 saker vi minns från 90-talet
Annons