Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

8 billiga hotell i Amsterdam som gästerna älskar

14 mar, 2023 
AvHanna Carlsson
hotell amsterdam
Fina kanaler, mysiga smågator och ett aktivt nattliv. Bär din nästa resa av till vackra Amsterdam? Vi har listat några hyllade hotell som inte kommer äta upp hela din resebudget.
Annons

Ska du åka till Amsterdam snart och letar efter prisvärda hotell att bo på? Då har du hamnar rätt! Femina listar 8 prisvärda hotell att boka redan i dag. Och om du är sugen på fler resor, hittar du också de bästa hotellen i Rom på Femina.

Bästa hotell i Amsterdam 2023

Det går att bo billigt men samtidigt bra i Amsterdam. Vi listar hotellen att satsa på i år. Scrolla ner i artikel för att läsa mer om varje hotell.

  • Billigt hotell i centrala Amsterdam, Quentin Zoo hotel
  • Mysigt hotell i Amsterdam, Mercure Hotel Amsterdam City South
  • 4-stjärning hotell i Amsterdam, Hotel JL No76
  • Hotell med skybar, Mercure Amsterdam Sloterdijk Station
  • Hotell i Amsterdam med pool, Van der Valk Hotel Oostzaan
  • Billigt boutiquehotell i Amsterdam, Yays Zoutkeetsgracht Concierged Boutique Apartments
  • Historiskt hotell i Amsterdam, Hotel Bloemendaal
  • Hotell med terass i Amsterdam, De Zoete Inval

Mysiga hotell i Amsterdam – 8 bra tips

Amsterdam är en riktigt mysig stad, och det är inte konstigt att staden lockar flera tusentals turister per år. Däremot kan det vara svårt att hitta ett riktigt bra beoende. Så, behöver du tips på hotell att bo på i Amsterdam? Då har du kommit rätt! Här är hotellen som sätter guldkant på weekendresan

1. Quentin Zoo hotel

Quentin Zoo hotel i Amsterdam ligger 700 meter från den holländska nationaloperan och baletten. Här bor du i hjärtat av Amsterdam och du har bara en kort sträcka från sevärdheter som Rembrandtplein och väskmuseet Tassenmuseum Hendrikje. 15 minuters promenad från hotellet hittar du även blomstermarknaden. Amsterdams centrum är ett utmärkt val för resenärer som gillar arkitektur, cityresor och promenader. Läs mer och boka här. (reklamlänk)

Annons
billigt boende i centrala Amsterdam Quentin Zoo Hotel
Klicka på bilden för att komma direkt till bokningssidan.
terassen på quentin zoo hotel beläget i Amsterdam
Vissa av rummen har egen terass!

2. Mercure Hotel Amsterdam City South

Mercure Hotel Amsterdam City South är ett 4-stjärnigt hotell som ligger vid floden Amstel. Här bor du med bara 6 minuters promenad från tunnelbanestationen Overamstel som ger dig tillgång till stadens centrum, Schiphol och affärsdistriktet Zuid-As. Som gäst har du även tillgång till bastun och det turkiska badet på hotellet. Du kan njuta av smårätter, lunch och middag i restaurangen och loungen FLOOR, som också serverar vin och andra förfriskningar. Hotellet erbjuder en daglig båttransfer till centrum mot en extra kostnad, samt en daglig gratisbuss till tunnelbanestationen Overamstel. Boka det mysiga hotellet här (reklamlänk).

Annons
mysigt hotell i centrala Amsterdam Mercure Hotel Amsterdam City South
Klicka på bilden för att komma direkt till bokningssidan.

3. Hotel JL No76

Hotel JL No76 är ett 4-stjärnigt hotell som ligger i två helrenoverade herrgårdar från 1700-talet, i hjärtat av Amsterdams musei- och modedistrikt. Här erbjuds designade rum med lyxiga detaljer och individuellt utformade tapeter. Alla rum har en lyxig säng från COCO-MAT och en Nespresso-maskin. Som gäst har du också tillgång till ett DVD-bibliotek och fri tillgång till en iPad. Området Oud Zuid är ett utmärkt val för resenärer som gillar museer, kultur och promenader. Museumplein och Van Gogh-museet ligger inom 5 minuters promenad. Leidseplein ligger 220 meter bort. Den berömda lyxiga shoppinggatan P.C. Hooftstraat ligger 150 meter från hotellet. Här kan du boka hotellet. Se fler bilder och boka hotellet här (reklamlänk).

Annons
bra billigt hotell i amsterdam hotel jl no76
Klicka på bilden för att komma direkt till bokningssidan.

4. Mercure Amsterdam Sloterdijk Station

Mercure Amsterdam Sloterdijk Station ligger intill stationen Amsterdam Sloterdijk – ett transportcentrum med tåg-, buss-, spårvagns- och tunnelbaneförbindelser till Amsterdams centralstation, centrum och flygplatsen Schiphol. På Mercure Amsterdam Sloterdijk Station finns ett gym, en restaurang och baren ”Skybar” som erbjuder fantastisk panoramautsikt. Hotellet ligger i området Westpoort som är ett utmärkt val för resenärer som gillar bra kollektivtrafik, stadspromenader och sightseeing. Läs mer och boka här. (reklamlänk)

Annons
Mercure Amsterdam Sloterdijk Station hotell beläget i nära centralstationen i Amsterdam
Klicka på bilden för att komma direkt till bokningssidan.

5. Van der Valk Hotel Oostzaan – Amsterdam

Det nya Van der Valk Hotel Oostzaan – Amsterdam ligger i Oostzaan, 2 km från Amsterdam. Hotellet har ett kasino och en à la carte-restaurang. Här kan du ta ett uppfriskande dopp i den uppvärmda inomhuspoolen på 6:e våningen, där det också finns en bastu med panoramautsikt samt ett gym. På lördagar erbjuds öppet kök där du kan se maten tillagas och på söndagar serveras en härlig brunch. Amsterdams centralstation ligger 10,8 km från hotellet. Till torget Dam är det 12 km och flygplatsen Schiphol ligger 15 km bort. Här kan du boka din vistelse (reklamlänk).

Annons
Van de Valk Hotel Oostzaan hotell bra boende i Amsterdam
Klicka på bilden för att läsa mer om hotellet.

6. Yays Zoutkeetsgracht Concierged Boutique Apartments

Tycker du ett hotellrum är för litet? Satsa på en lägenhet! På Yays Zoutkeetsgracht Concierged Apartments bor du drygt 1 km från Amsterdams centralstation och 1,5 km från Anne Franks hus. Här finns allt som kan tänkas för en hotellägenhet. Området Westerpark är även ett utmärkt val för resenärer som gillar kultur, stadspromenader och sightseeing. Läs mer om hotellet och boka din vistelse här (reklamlänk).

Annons
bra lägenhetshotell i Amsterdam nära centralstationen
Klicka på bilden för att se fler bilder av hotellet.

7. Hotel Bloemendaal

Hotel Bloemendaal ligger precis runt hörnet från byns centrum. Hotellet ligger i en byggnad från 1800-talet och erbjuder en restaurang. Rummen är inredda med spanskt kakel, designbelysning och väggdekorationer. På caférestaurangen De Rusthoeks terass på nedersta våningen serveras en omfattande frukostbuffé varje morgon. Restaurangen är även öppen för dig som vill ha lunch, middag eller bara en kall dryck. Från Bloemendaal Hotel är det bara 6 km till de berömda golfbanorna på Kennemer Golf & Countryclub. Stränderna i Bloemendaal aan Zee ligger 10 minuters bilresa bort och Amsterdam 20 minuter. Boka hotellet här (reklamlänk).

Annons
centralt boende på hotell i Amsterdam hotel bloemendaal
Klicka på bilden för att läsa mer om hotellet.

8. De Zoete Inval

Detta 4-stjärniga hotell är centralt beläget i närheten av städerna Haarlem och Amsterdam i Haarlemmerliede. De Zoete Inval erbjuder bekväma rum med luftkonditionering och extra långa sängar. Boendet erbjuder även tre restauranger på plats: en à la carte-restaurang, en bowlingrestaurang och en fonduerestaurang. De Zoete Inval har dessutom två terrasser och en bowlinghall med en bar Se mer och boka här (reklamlänk).

4 stjärnigt hotell i Amsterdam De Zoete Inval
Klicka på bilden för att boka din vistelse på hotellet.
bowlinghall på hotell De Zoete Inval
Hotellet erbjuder bland annat bowlingrestaurang!
Här är hotellen flest svenskar drömmer om att besökaBrand logo
Här är hotellen flest svenskar drömmer om att besöka
Annons
Annons