Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

3 sätt att spara pengar på resan – utan att anstränga dig

13 jan, 2023 
AvJosefin Westin
Fotograftt
Det finns tips och trix som kan förändra ditt sätt att resa för alltid.
Men framför allt spara pengar.
Här är tre enkla tips på hur du sparar pengar på resan.
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

De allra flesta sätt att resa kostar pengar men det finns sätt att göra resan billigare. Genom tre enkla tips kan du spara pengar på resan.

De kan vara så pass avgörande att du faktiskt kommer iväg och inte behöver stanna hemma.

Boka alla tillägg direkt

När du bokar din flygbiljett se till att du lägger till allting som du behöver vid bokningstillfället. Det är mycket billigare att göra det direkt än senare på exempelvis flygplatsen. Så kallade tilläggsavgifter kan gälla extra bagage, prioriterad ombordstigning, flygplatslounger, platsreservation eller reseförsäkring.

Det här gäller de flesta flygbolag numera och inte bara lågprisbolagen. Till och med SAS utgår från sitt billigaste pris vid bokning. Du måste göra ett aktivt val för att få exempelvis incheckat bagage och då till en extra kostnad.

Det är dessvärre aldrig billigare att lägga till det senare utan kan snarare innebär nästan en straffliknande avgift att vänta.

Annons

Se även till att kontrollera om du måste checka in digitalt någon dag innan du ska flyga. Exempelvis flygbolaget Ryanair tar ut en avgift på ungefär 500 kronor per person på flygplatsen för de som inte gjort det. Billiga biljetter omvandlas till desto kostsammare resa.

Ring hotellet för bättre pris

Det är ofta så att hotellsajterna tar ut extra skatter för att du bokar hotellrum via dem. Slösa inte en massa tid genom att surfa runt på olika webbplatser utan ring bara hotellet du är intresserad av att bo på.

Genom att ringa hoteller direkt kommer personalen inte bara kunna erbjuda dig ett bättre pris utan onlineskatter utan också ha möjlighet att uppgradera din bokning till ett exempelvis bättre rum. Om du är en vanlig resenär är det bäst att ha en god relation till hotellpersonalen – det kan nämligen löna sig och öka dina förmåner.

Utnyttja gratis turistdagar

De allra flesta större turiststäder har vissa dagar då det är gratis att gå på museum och andra turistattraktioner. Det kommer göra att du har någonting att se fram emot utan att behöva spendera onödiga pengar.

Läs också på om vilka tider som är bäst att besöka det aktuella museet för att undvika folkmassor och kunna njuta av en lugn dag. Det kan variera stort under dagen.

Källa: Head out

Fem favoriter från Femina – resespecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – resespecial
Annons