Många hinner knappt avsluta semestern innan ekorrhjulet är i full spinn. Det är lätt att bara springa på, men glöm inte att ta en paus och unna dig något mellan varven. Varför inte boka en weekendresa att se fram emot i höst? När det dessutom kanske inte känns lika självklart med en utlandssemester i vinter kan en härlig weekend vara precis vad du behöver.

10 vackra platser i Sverige att besöka

Sverige är avlångt och fullt av små smultronställen att upptäcka. Hösten är en fin årstid att resa i vårt land, ge dig ut i naturen och plocka svamp eller njut av vackra färger och höstvärme på västkusten. Här är våra favoritplatser just nu:

1. Örenäs slott, Glumslöv

Örenäs slott, strax norr om Landskrona erbjuder en fantastisk naturupplevelse. Förutom vackra Glumslövs backar finns Ålabodarna, Borstahusen och vackra stränder nästan precis utanför dörren. De är även kända för sin goda mat. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ)

2. PM & Vänner, Växjö

PM & Vänner är en riktig pärla som är välkända för sin goda mat, framför allt deras frukost. Hotellet ligger mitt i Växjö och har en härlig takpool att slappna av vid. Perfekt för den som vill komma bort från storstan men ändå känna lite puls. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ)

3. Grand Hotel, Falkenberg

Ta en promenad längs strandkanten och värm sedan upp er inne på mysiga Grand Hotel i Falkenberg. Är du sugen på en god pizza, Sveriges bästa om du frågar många, går ni förbi Lilla Napoli på vägen hem. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ)

4. The Steam Hotel, Västerås

Ett modernt hotell mitt i Västerås med omtyckt spa-avdelning (och stort äventyrsbad vägg i vägg för barnen). Njut av god mat och slappna av framför den öppna brasan! Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ)

5. Hotell Mossbylund, Abbekås

Detta är sannerligen en gömd pärla på sydkusten i Skåne. Vacker omgivning, nära stranden och en spa-avdelning med pool både inom- och utomhus. Perfekt för den som vill komma långt bort från storstadsstress och hets. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ)

6. Millest Eco Lodge, Duved

Koppla av i en lantlig miljö, strax utanför Åre i Jämtland. Andas fjälluft, vandra eller cykla i mäktiga miljöer och mys framför brasan i allrummet. Här är välbefinnandet i fokus och all mat kommer från närproducerade och ekologiska råvaror. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ)

7. Dalecarlia Hotel & Spa, Tällberg

Upplev konst, hemslöjd och otroliga miljöer på en av Dalarnas bästa platser, Tällberg. Ta en promenad längs Siljans vackra strand eller längs de lugna byvägarna förbi klassiska timmerstugor. Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ)

8. Frösö Park Hotel, Frösön

I Jämtland hittar du även detta moderna hotell med fullständigt spa, vilket gör det till ett perfekt get-away-hotell för en paus i vardagen. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ)

9. Hotell Klockargården, Öregrund

Letar du efter ett charmigt ställe att koppla av på, är Klockargården mellan Gävle och Uppsala en riktig pärla. Precis vid kusten i pittoreska Öregrund hittar du denna plats. Ta ett höstdopp från klipporna och beställ sedan upp vin och mat till rummet om du bara vill koppla bort din omgivning. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ)

10. Bäckaskog Slott, Fjälkinge

Njut i slottsmiljö från 1200-talet, på bästa läge precis vid vackra Oppmannasjön. Bada i varma jacuzzis och njut av bastubad nere vid sjön eller gå på chokladprovning i köket. Här finns alla förutsättningar för en avkopplande och härlig weekendresa. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ)

LÄS MER:

Så påverkas förhållandet av antalet pappadagar som tas ut

7 enkla små saker som kan stärka er kärleksrelation