Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Reseexperten: 3 enkla misstag som kan förstöra din semester helt

29 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
tips resa utomlands
Du har sparat pengar och tagit ledigt från jobbet för att kunna åka iväg på din drömsemester.
Men om du inte aktar dig för några vanliga misstag så kan drömmen sluta som en mardröm.
Reseexperten Fiona Chen delar med sig av tre missar som är enkla att råka göra – men som kan förstöra hela din semester.
Annons
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotelletBrand logo
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

Det spelar ingen roll hur mycket man planerar, sparar pengar och längtar efter den där härliga semestern – har man ordentlig otur kan drömresan ändå sluta som en riktig fadäs.

Men vad kan man göra för att undvika att det blir så? Reseexperten Fiona Chen jobbar med att resa, och delar med sig av tre vanliga misstag som många gör – som i värsta fall kan förstöra en hel semester. I en video på sociala medier-appen Tiktok radar Fiona upp missarna som är enkla att göra, men som kan vara avgörande för resan.

”Jag har gått igenom några TUFFA erfarenheter så att du inte ska behöva göra det. Här är tre saker jag aldrig skulle göra”, skriver hon till videon.

Växla pengar på flygplatsen

Fiona Chens första tips är att inte växla pengar på flygplatsen, utan att i stället använda ett kontokort utan avgifter vid utlandsköp, eller att ta ut pengar på plats i landet du besöker.

Annons

Om du måste växla pengar på flygplatsen av någon anledning är det bättre att göra det där flygen avgår än där de nyanlända passagerarna kommer ut, då det ofta är bättre valutakurs där.

Drick inte kranvatten

Detta beror såklart lite på var du reser någonstans, men om du är osäker på hur kranvattnet är i landet – chansa inte. Tänk också på att isbitarna kan vara gjorda av dåligt kranvatten, och att de kan göra dig sjuk även om du bara dricker dricka från flaska.

Det här är ett tips som många av hennes följare håller med om.

”Jag var i Angola och råkade svälja vatten och hade diarré i typ en vecka”, skriver en person.

”Jag blev matförgiftad när jag var i Marocko på grund av isen”, skriver en annan.

Planera inte för mycket

Fiona Chen berättar att hon under en resa till Bali blev sjuk, och att hon på grund av det var tvungen att ställa in flera förbetalda utflykter – som hon sen inte fick tillbaka pengarna för. Att planera för mycket saker gör att pengar kan åka i sjön om du har otur.

@findingfiona

I went through some ROUGH experiences so you dont have to...😂 here's 3 things I would never ever do as someone travels for a living 🤫❌ (from experience!) #traveltips #travelhacks #travel

♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show
Annons