10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!
1:31

Efter reklamen: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

(1:31)

Slå på ljud

Om du någonsin har flugit har du säkert åtminstone slängt en kik på ditt boardingkort och märkt att där finns olika typer av förkortningar och märkningar, men kanske inte tänkt mer på det.

Nu avslöjar reseexperten och TikTok-profilen Michelle att det finns märkningar som man ska se upp med att få, som faktiskt kan göra resan desto jobbigare.

En märkning som kan förekomma i dina resedokument är ”SSSS”. Har du den kan du räkna med att du måste genomgå en noggrannare säkerhetsgenomgång, förklarar Michelle i en video som fått stor spridning, och setts fler miljoner gånger.

Flygvärdinnan: Så gör du för att bli uppgraderad till första klass

– Det här är något man aldrig vill se på sitt boardingpass: det fyrdubbla S:et. Det står för ”Secondary security screeing selection”, och innebär att du kommer behöva genomgå en säkerhetskontroll igen supernoggrant. Det förekommer främst på internationella flygningar till USA, säger hon i videon och visar hur hon själv har fått det på sitt boardingpass.

Så blir du av med SSSS-märkningen

Att få en SSSS-märkning ska ske slumpmässigt, men om något i ens reseinformation har flaggats som misstänksamt så kan det hända att man får den flera gånger.

Om man vill slippa bli grundligt undersökt finns det saker man kan göra, menar Michelle. Hon uppmanar en då till att gå in på amerikanska DHS – Department of homeland security – hemsida, och där ansöka om att de kollar igenom ens register för att se om det är något som triggar att en återkommande får SSSS-märkningen.

Så reser du smart med bara handbagage – bästa packningstipsen

– När de har undersökt dina register och du förhoppningsvis är friad, så sätter du in ditt avhjälpningsnummer på alla dina flygbokningar i framtiden, så ska du förhoppningsvis kunna köra på, säger hon.

Märkningen finns i ena hörnet på ditt boardingkort.

Mest läst