Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommar

04 maj, 2021 
AvVeronica Henriksson
AvVeronica Henriksson
Ästad vingård
Vakna upp med sällskap av älgar eller bo i en svamp... Här är sju riktigt otippade (och superhärliga) hotell och platser i Sverige du måste besöka – från norr till söder!
Annons

Snart dags för semester och vad passar då bättre än att uppleva små smultronställen runtom i Sverige? Här är sju spännande hotell som gör hemestern ännu roligare!

Ästad vingård, Varberg: Upplev en vingård

Ästad vingård

Ästad vingård ligger i Hallands län och erbjuder både spa, vinprovning och såklart vingårdsvandring där du får veta allt om hur processen med att ta fram vin går till. Anläggningens spa-del har också bastu som ligger under vatten, med fiskarna som åskådare.

Annons

Utter inn, Mälaren: Bo ensam på en flotte

Flotte i vatten

Föredrar du att ha ett hotell helt för dig själv, på en plats där du inte störs av någon (förutom fiskmåsarna)? Då är Utter Inn något för dig! Flytbryggan ligger ute i Västeråsfjärden, en kilometer från fastlandet och har ett dubbelrum – tre meter under ytan! Rummet har panoramafönster vilket gör att du kan njuta av vattnet som utsikt.

Norrqvarn Svamphotell, Mariestad: Bo i en svamp

Stuga formad som en svamp

Har du, precis som Electric Banana Band, alltid velat bo i en svamp? Då ska du besöka Norrqvarn hotell i Lyrestad, Mariestad. Rummen ligger nämligen i svampar och trollstubbar, mitt ute i skogen! Karl Johan svamp eller flugsvamp – vilken faller dig i smaken?

Annons

Wrågården Älghotell, Falköping: Vakna upp bland älgar

Älghotell

Bo i en stuga formad som en älg – med djur som din granne! Stugorna som är skapade av motorsågskonstnären Sören Niklasson, är placerade i en älg- och dovhjortspark. Så bli inte förvånad om skogens konung kommer och vill smaka en bit av din frukostmacka.

Borgvattnet prästgård, Östersund: Sov med spöken som sällskap

Borgvattens prästgård

Söker du lite mer spänning i vardagen och vi ha en rysande upplevelse är Borvattnets prästgård något för dig. Huset från 1876 är nämligen utsett till ett av Sveriges mest hemsökta hus. Det går dessutom att hyra spökjägarutrustning för att göra besöket ännu mer spännande.

Annons

Treehotel, Harads: Sväva i ett ufo bland träden

Ufo som hänger i träd

Nå högre höjder uppe bland träden i Harads utanför Luleå. Ett av hotellrummen är format som ett ufo och temat i rummet är såklart rymden. Rummet, som har plats för fem personer, har en stjärnhimmel som tak och är gjort av komposit.

Yangtorp, Hörby: Finn lugnet i ett tempel

Yangtorp tempel

I Hörby utanför Skåne finns det 12 000 kvadratmeter stora templet som erbjuder både retreat, kung fu och qigong. Alla rum är såklart inredde efter feng shui som ska hjälpa till att skapa lugn och balans i kroppen.

Bilder: TT

Annons