Peter Madsen och Cammila Kürstein.

1:38

Efter reklamen: 4 krimfall som skakat världen

(1:38)

Den danska uppfinnaren Peter Madsen, nu 50, mördade svenska journalisten Kim Wall ombord på sin egenkonstruerade ubåt, när Wall var ombord för att göra en intervju om farkosten.

I april 2018 dömdes Peter Madsen till livstids fängelse för det uppmärksammade mordet, efter att polisen kämpat i månader för att samla ihop de bevis som behövdes.

Men redan innan domen föll hade Peter Madsen fått då 17-åriga Cammilla Kürstein på fall. De två brevväxlade med varandra och hade en relation i två år. Cammilla tatuerade till och med in Madsens signatur på armen.

Cammilla har tidigare gått ut och berättat om sin och Madsens relation i media – men nu är tonen en annan. Cammilla vill varna andra från att hamna i samma situation som hon själv gjorde.

Tonåringarna var trötta på sin bästis – räknade till tre och högg henne till döds

Cammilla tog kontakt med Peder Madsen

I en intervju med danska TV2 berättar hon nu att hon tog kontakt med Peter Madsen för att hon ville förstå hur han fungerade, efter att ha blivit chockad över det ovanliga mordet.

– Jag ville veta vad som hände uppe i mannens huvud. Jag hade följt fallet precis som resten av Danmark, och jag var lika chockad som alla andra, men jag gick sedan ett steg längre, säger hon till danska TV2.

Det första brevet till Madsen blev snabbt en intensiv brevväxling, och de två började också prata i telefon regelbundet.

– Han var en kille som låtsades att han lyssnade på mig och jag kunde stänga av alla frustrationer, problem och jag vet inte vad, så jag kände automatiskt att det fanns någon som tog mig på allvar, någon som kunde se vem jag var, säger Cammilla till danska TV2.

25-åringen var otrogen mot fästmannen – med hans 61-åriga pappa

I början av 2020 avslutade Madsen relationen, och Cammilla skäms över allt som hände. Tatueringen med mördarens namnteckning har hon täckt över med en tiger.

– Om jag tänker på Peter just nu känner jag mig dum, säger hon i Dplay-serien "Förälskad i en mördare".

Cammilla Kürstein på Instagram:

Blivit politisk fråga i Danmark

Cammillas varning har nu uppmärksammats politiskt i landet också – partiledaren för Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, vill nu att livstidsdömda fångar inte ska få ha fri kontakt med omvärlden, för att skydda utsatta flickor och kvinnor.

– Om man har begått ett brott så grovt att det ger livstids fängelse ska man, så långt det är möjligt, avskärmas från samhället, säger han till kanalen – men förslaget kritiseras av fängelseförbundet, som tror att ett sådant förbud skulle bli kontraproduktivt.

Charlotte, 39, hatade sig själv – men det här ändrade allt

Utvald läsning

Femina