Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Bästa foundation 2023 – så bra är höstens nyheter

18 okt, 2023 
Bästa foundation 2023
Hitta din nya favorit bland både skin tints, serum foundations och klassiska baser – här finns fullpoängare för allt från kombinerad till mogen hy.
Annons

Är du på jakt efter en ny foundation som ger finare hud men utan att synas? Det har trillat in en hel del spännande nyheterna de senaste månaderna och här finns allt från lätta foundations och skin tints till mer klassiska täckande varianter. Det syns att trenden med hudvårdande foundations håller i sig och formulas blir allt tunnare. Men det har också smugit sig in en ny trend, den där basen drar sig mer åt det mer matta hållet, och här finns väldigt mycket bra att spana in.

Bäst i test – nya foundations hösten 2023

Vi har testat oss igenom höstens senaste lanseringar på foundation-fronten. Här kan du läsa vilka som är en hit och vilka som kanske inte är lika lyckade – speciellt om du har en mogen hy.

1. Isadora No Compromise Lightweight Matte Foundation

Otroligt lätt på huden är Isadoras nya No Compromise Lightweight Matte Foundation som ger en fint utjämnande och fräscht matt finish. Den har ett riktigt bra pris, vårdande formula med återfuktande ingredienser och sitter väldigt länge.

Annons

No Compromise Lightweight Matte Foundation finns i 15 nyanser, ANNONS du kan läsa mer och köpa den här.

No Compromise Lightweight Matte Foundation - matt foundation från isadora
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Smashbox Always On Skin-Balancing Foundation

Letar du efter en foundation som kan ge medel till full täckning snabbt och där oljebalansen hålls i schack samtidigt som huden återfuktas av hyaluronsyra finns nya Always On Skin-Balancing Foundation från Smashbox. Här blir looken på huden verkligen sammetsmatt med snyggt djup på finishen och nästan en filterlik effekt på porer och linjer. Det gör att den passar även en mogen hy som är lite åt det torrare hållet, där blir inte pudrigt eller fläckigt alls.

Always On Skin-Balancing Foundation finns i 30 nyanser, du kan läsa mer och köpa den här.

foundation som ger huden matt filterfinish från smashbox
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Mac Studio Radiance Serum Powdered Foundation

Krämigt härlig att applicera är MAC:s senaste bas som heter Studio Radiance Serum Powdered Foundation. När den precis har landat på huden ser den också fantastisk ut med fin lyster, även om underlaget inte är helt jämt eller kanske lite torrt. Tyvärr sitter den inte lika snyggt hela dagen, då den har en tendens att spricka lite. Märkets Studio Radiance Face & Body presterar betydligt bättre på detta.

Studio Radiance Serum Powdered Foundation från Mac finns i 45 nyanser och ANNONS du hittar den här.

serumfoundation från mac
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Clarins Tinted Oleo-Serum

Clarins har genom tiderna varit duktiga på att ta fram foundations som verkligen får huden att stråla. Med nya och exklusiva Tinted Oleo-Serum är tanken precis detta, därför har man packat formulan med vårdande och näringsrika växtoljor.

Annons

Det tunnflytande och fräsch blomdoftande innehållet känns också skönt på huden och ger en naturlig glow och täckning. Dock är den inte riktigt så hudvårdande och återfuktande att den fungerar på en mer torr och mogen hy. Här blir resultatet märkligt nog lite pudrigt och fläckigt i vinklar och vrår. Har du normal hy är den dock både skön, trevlig att arbeta med och lämnar en snygg finish.

Tindet Ole-Serum finns i 10 nyanser, ANNONS du kan läsa mer och köpa den här.

serumfoundation från clarins
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Minolei Uniset Lightweight Foundation

Svenska Minolei har i höst lanserat en helt unik bas-trio under samlingsnamnet Uniset. Tanken är att du ska använda primer, foundation och löspuder tillsammans för en felfri finish som också håller oönskad glans borta. Det fungerar alldeles utmärkt, detta hightech-gäng lyckas göra exakt så: överflödig glans absorberas samtidigt som fukt tillförs så att effekten inte blir torr. Dessutom är detta toppen om du titt som tätt pärlas av svett i ansiktet av hormonpåverkan. Här rör sig inte basen alls.

Annons

Förvånande nog är ändå märkets foundation ganska lätt i sin formula. Den går utmärkt att ha för sig själv, då får du inte riktigt samma matta finish men en fin utjämnad ton. Uniset Lightweight Foundation finns i 8 nyanser och ANNONS du hittar den här.

lättviktsfoundation från minolei
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

6. Huda Beauty Glowish Multidew

Ny favorit när det gäller hudvårdande skin tints finns hos Huda Beauty. Deras Glowish gör exakt vad namnet säger, ser till att huden får en riktigt fräscht återfuktad lyster samtidigt som hudtonen ser jämnare och finare ut och porer syns mindre. Den är oerhört lätt att använda och lägger sig väldigt snyggt med bra hållbarhet även på en mogen hy. Den enda minus är vid första anblicken att priset är högt men du får också lite mer än i en vanlig klassisk foundation. Och vill du ha en mer täckande foundation ska du välja någon annan.

Glowish Multidew finns i 15 nyanser, ANNONS se mer och beställ hem den här.

foundation från huda som ger lyster
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

7. Bare Minerals Complexion Rescue Natural Matte Tinted Moisturizer

Bare Minerals flyter med den rådande trenden och lanserar en mer mattgivande variant av succé-basen Complexion Rescue. Denna skin tint bjuder på krämig formula med spf 30, ett filter bestående av mineraler. Den är väldigt sval och skön på huden, går lätt att få ut jämnt och fint, och finishen blir elegant matt om huden är normal till kombinerad. Den täcker inte jättemycket men ger en naturlig look där ojämnheter syns betydligt mindre och du kan bygga på den om du önskar. Även här får du lite mer än i traditionella foundations, 35 ml närmare bestämt.

Annons

Complexion Rescue Natural Matte Tinted Moisturizer finns i 20 nyanser, ANNONS se mer och hitta din nyans här.

lätt foundation med matt finish från bare minerals
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

8. Charlotte Tilbury Beautiful Skin Foundation

Att den engelska makeupartisten Charlotte Tilbury nu landat med sitt hyllade sminkmärke i Sverige har nog inte undgått någon som är intresserad av skönhet. En av de allra bästa produkterna här är Beautiful Skin Foundation. Du får en snyggt utjämnande finish utan att det blir helt täckande, den sitter som en dröm, lystern ser ut att komma från en välbevarad hud och formulan fyller på med fukt under tiden du bär den. Dessutom ska den ge ett skydd mot luftföroreningar.

Även en nybörjare på bas kan få på denna fint och det finns ett bra utbud av nyanser. Prislappen är dock hög men innehållet relativt drygt. Beatuiful Skin Foundation finns i 30 nyanser och ANNONS du hittar den här.

foundation från charlotte tilbury som ger hälsosam lyster
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt
Annons