Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Skönhetsredaktören tipsar: Bäst läppbalsam just nu

06 okt, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandra piacquadio/pexels
brunett mitt i stan som gör pussmun
Undvik russin-effekten i höst och vinter med de här sköna favoriterna på läpparna.
Annons
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hållaBrand logo
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

Det är den tiden på året då man drar på sig tjockare tröjor men också börjar valla läpparna allt oftare. Ett dropp i temperatur ute i kombination med att vi höjer värmen inne gör att läpparna snabbt blir torrare. Detta kan vi bl a skylla låg luftfuktighet på. Men du behöver inte vandra omkring med känslan av torkade russin. Det finns många mycket bra läppbalsam idag, vi har kommit långt sedan Lypsyls glansdagar. De är mer vårdande än någonsin men flera gör också att läpparna ser lite finare ut. Här är några av mina favoriter.

Bästa veganska läppbalsam

veganskt läppbalsam från dr ceuracle

Otroligt lätt och smidig på läpparna är Vegan Combucha Tea Lip Balm från det koreanska märket Dr Ceuracle. Det innehåller ingen parfym med däremot fermenterade oljor, antioxidanter, squalane, sheasmör och ceramider - en härlig mix som verkligen mjukgör och skyddar utan att kännas som en glidig hinna. Tvärtom så sjunker det undan ganska snabbt varför det är en favorit att grunda med när man vill köra ett mattare läppstift.

Annons

Vegan Combucha Tea Lip Balm från Dr Ceuracle kostar 189 kr/3,7 g och finns här (reklamlänk).

Bästa läppbalsam för riktigt torra läppar

skyddande läppbalsam från lanolips

Krämigt multibalm som fixar allt från torra läppar till spruckna nagelband hittar du hos Lanolips. Nyckeln till de fina effekterna du får av 101 Ointment Multi-balm Coconutter är mixen av lanolin, e-vitamin och kokosolja som både mjukgör och lägger sig som ett skydd mot kyla och vind. Trots det känns den inte glidig, bara behagligt len. Den har en mjuk och varm doft av kokos, men inte à la sololja. Gillar du inte just denna doft finns även andra i samma serie, t ex äpple, jordgubb och

101 Ointment Multi-balm Coconutter från Lanolips kostar 179 kr/10 g och finns här (reklamlänk).

Bästa läppbalsam i lyxklassen

lyxigt läppbalsam från sisley

Sisley har relanserat sin Confort Extreme, vågat då det är en älskad kultfavorit. Men nya veganska Nutritive Lip Balm är faktiskt snäppet bättre. Den har en krämigt vaxig formula som smälter in i läpparna och ger en lätt glansig finish. Mycket härlig men också djupt vårdande. Bland ingredienserna finns mangosmör, vetegroddsolja och plommonkärnolja. Den kommer i burk så kanske inget du har på fickan. Min står vid sängbordet så att jag kan ladda med ett extra tjockt lager som får verka över natten.

Annons

Nutritive Lip Balm från Sisley kostar 690 kr/9 g men finns för ett par hundringar mindre här. (reklamlänk)

Bästa ekologiska läppbalsam

ekologiskt läppbalsam från weleda

Weledas Skin Food är en riktig skönhetsklassiker som älskas av allt från de som bara vill ha ekologiskt i rutinen till makeupartister som fixar vacker glow på sina modeller med den härliga formulan. Men visste du att Skin Food numera är en hel serie där det också finns ett läppbalsam? Här har man mixat solrosolja och glycerin med bivax och lanolin men man har också använt en hel bukett med extrakt från olika välgörande blommor och örter, t ex styvmorsviol och kamomill. Doften känns igen från övriga produkter i serien men är här inte lika kraftig.

Skin Food Lip Balm från Weleda kostar 59 kr/8 ml och finns här (reklamlänk).

Bästa tonade läppbalsam

tonad läppolja från idun

Svensk hållbar skönhet hittar du hos Idun och den här hösten har man lanserat ett riktigt härligt läppbalsam/gloss med tonad formula. Tinted Lip Elixir finns i tre riktigt fina och smickrande nyanser. Här finns mjukgörande arganolja, sheasmör, ricinolja och sötmandelolja plus ett fysikalisk solskydd som ger SPF 15.

Annons

Tinted Lip Elixir från Idun finns i tre färger, kostar 195 kr/8 ml och det finns här. (reklamlänk)

Bästa läppbalsam med plumpeffekt

plumpande läppbalsam från filorga

Hos Filorga hittar du en modern klassiker som legat tryggt i många skönhetsredaktörers fickor. Nutri-Filler Lips har en ovanligt lättflytande formula som du får upp genom att vrida på botten så trycks innehållet ut över den snedställda och behagliga silikontoppen. Kanske är det för att den är så tunn som den ger en sådan djupverkande och långtidsverkande effekt, det är en toppenmix av ingredienser som är mjukgörande och reparerande samtidigt som du får en fin volymökning och det utan att reta läpparna som många andra liknande produkter gör för att få dem att svälla. Här finns sheasmör, peptider och märkets magiska cocktail NCEF med massor av vitaminer, näringsämnen och spårämnen som är känt för att göra gott.

Annons

Nutri-Filler Lips från Filorga kostar 325 kr/4 ml och det finns här. (reklamlänk)

Kan man bli beroende av läppbalsam?

Det är en myt att du skulle kunna bli beroende av en viss sorts läppbalsam. Däremot så kan vissa läppbalsam påverka huden negativt och om du är känslig mot en viss ingrediens så kan läpparna bli torrare. Det kan t ex vara ett doftämne. Det kan också vara att du helt omedvetet slickar dig om läpparna. Då kommer de att bli torrare. Bra är då att undvika smaksatta läppbalsam som gör det svårare att motstå.

Annons