Artikeln innehåller reklamlänkar
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla
0:46

Efter reklamen: Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

(0:46)

Slå på ljud

Säsongen för mer stickat och varmare skor är redan här och det känns även på makeupen. Visst längtar man efter ett skifte i sminkväskan när temperaturen sjunker, naturen börjar skifta i de vackraste färgerna och nyansen på huden också ändrar sig från semesterlystrig till lite ljusare hudton. Härligt då att den här hösten verkligen bjuder på en hel del färg och experimenterande, speciellt på läppfronten. Här är fyra trender som känns extra roliga att lyfta just nu.

Läpptrend #1: Läppstift som lysande accent

kvinna med lysande rödmålade läppar

De mörkare läppnyanserna som brukar dyka upp den här tiden på året får ge vika för riktigt härligt lysande toner i rött, orange eller rosa som verkligen sätter läpparna i fokus. Här kan du välja själv om du föredrar krämig, matt eller en mer glansig finish. Oavsett vilken så är knepet för att få den moderna känslan på looken att hålla resten av makeupen enkel och huden daggigt fräsch. Då får du en klar och snygg kontrast. Våra favoriter där färgerna är pigmentrika och ger den där lysande effekten är:

slimmat läppstift från ysl

Rouge pur Couture The Slim från YSL är ett otroligt härligt och pigmentrikt läppstift med lädermatt finish, lättmålad formula och fantastiskt fin hållbarhet. Det finns i 16 färger plus några som är tillfälliga, kostar 405 kr och du hittar det här (länk till Kicks).

läppstift som ger mycket glans

Gillar du vinyllik glans men vill ha riktigt bra hållbarhet finns Shine Loud från NYX Professional Makeup. Här hittar du alla färger du kan tänka dig plus några du kanske inte sett dig använda. Shine Loud Pro Pigment Lip Shine från NYX Professional Makeup finns i 24 färger, kostar 149 kr och du hittar det här. (länk till Lyko)

Läpptrend #2: Glossig MLBB-look

7 skönhetsprodukter för dig i klimakteriet

Läpptrenden på Emmy-galan för några veckor sedan var tydlig - en målad läpp men i väldigt naturliga färger à la uttrycket "my lips but better". Finishen får gärna vara glossig, perfekt nu när temperaturen sjunker och läpparna gärna blir till russin. För här finns så många härliga vårdande och återfuktande alternativ att välja mellan. Kolla in dessa stjärnor.

pigmenterad läppolja som vårdar och ger lätt glans

Ny favorit är Balmy Gloss Tinted Lip Oil från Ilia med drömmig formula där ingredienser som t ex hyaluronsyra och välgörande oljor både gör läpparna mjukare och har en härlig plumping-effekt.

Balmy Gloss Tinted Lip Oil från Ilia Beauty finns i 6 färger, det kostar 329 kr och du hittar det här (länk till Skincity).

vårdande läppolja i Garconne från westman atelier

Squeaky Clean Liquid Lip Balm från Westman Atelier är inte en nyhet men en älskad produkt i min sminkväskan. Den ger len balmig glans och finns bl a i mjukt brunlila Garconne och Nana som är något ljusare och mer beige.

Squeaky Clean Liquid Lip Balm från Westman Atelier kostar 360 kr/6,5 ml och den finns här.

Bästa makeupverktygen för liten budget

Läpptrend #3: Läppennans återkomst

modell med makeup från charlotte tilbury

Makeup från Charlotte Tilbury

Den har surrat ett tag nu, trenden med läppenna som målas en liten bit utanför konturen, och den verkar inte vilja släppa taget. Du kan läsa mer om den och hur du fixar looken här. Det finns dock flera anledningar till att vässa upp dina gamla pennor. Den här produkten är toppen för att ge ditt läppstift en perfekt bas att fästa i och fixar så att färgen nöts av mer jämnt så du slipper stå där med färg som bara sitter kvar runt läpparna. Inte konstigt att flera märken lanserat nya läppennor den senaste tiden.

Läpptrend #4: Tunna stift

För några år sedan var de knubbiga kritorna det hestaste på läppstiftshyllan. Den här hösten ser vi en annan och helt motsatt trend. Det superslimmade sticket dyker upp hos alltfler märken. Precis som knubbiga kritan så är detta lättmålat men den stora skillnaden är att du här får betydligt bättre precision. Det slimmade sticket är toppen för dig som önskar en mer definierad och tydlig kontur. Formulan på dessa är dessutom mer hållbar. Några av favoriterna är:

Color Riche Intense Volume Matte från L'Oréal Paris är en otroligt prisvärd nyhet, ett krämigt stick rik på pigment som ger snygg kontur och elegant matt finish.

nytt matt läppstift från l'oreal

Color Riche Intense Volume Matte från L'Oréal Paris finns 12 färger, kostar 149 kr och det finns här (länk till Kicks).

smalt läppstift med refill från sensai

Nytt för hösten är även Sensais sammetslena Contouring Lipstick där du köper hylsa och stift var för sig. Det är med en av de lyxiga och moderna refillerna.

Contouring Lipstick Holder från Sensai kostar 129 kr och det finns här (länk till Skincity). Contouring Lipstick Refill finns i 12 färger, kostar 319 kr och du hittar det här (länk till Skincity).

Hur får jag snygg finish på mitt läppstift?

Proffstipset: Så får du böjen på fransarna att hålla

Bästa grunden för ett fint läppstiftsresultat är att peela läpparna lite då och då och sova med ett lager läppbalsam eller en läppmask. Det är speciellt viktigt nu när temperaturen sjunker och läpparna lätt blir torra. Gör gärna detta i kombination så får du riktigt fin effekt.

Mest läst