Använder du ofta värmeverktyg till stylingen? Har du färgat eller på annat sätt kemiskt behandlat hår? Oavsett om du kan säga ja på en eller flera av de här frågorna så är troligen ditt hår åtminstone en smula slitet. Det gör inte bara att håret kan se trött och trist ut, det blir dessutom svårare att styla och knepigt att lägga mer färg i. Förr var det bara saxen som gällde för att få ordning på testarna. Men för några år sedan, närmare bestämt 2014, lanserades produkten som ändrade på det - världens bästa hårkur från Olaplex.

Experten: Så får du lockarna att hålla

Det magiska receptet

olaplex inpackning för slitet och överbehandlat hår

Så vad är det som gör att just Olaplex kur är så fantastiskt bra på att fixa slitna hår? Är det en tillfällig kosmetisk lösning eller något som verkligen håller i längden? Det senare faktiskt. Hair Perfector Treatment N° 3 innehåller en patenterad molekyl som sammanlänkar svavelbindningar i stråna, de som framför allt förstörs när du färgar, bleker eller permanentar håret. Den kan alltså laga trasigt hår och det märker man direkt. Håret känns omedelbart fräschare, mer återfuktat och starkare. Det blir också glansigare och det går lättare att få till stylingen. De enda som inte ser märker någon större skillnad är de som har jungfruhår, det vill säga ett helt orört och obehandlat hår. Men då ska de inte använda värmeverktyg för det är också något som sliter massor på stråna.

Så använder du Olaplex Hair Perfector Treatment N° 3

Den krämiga inpackningen arbetas in i rent och handdukstorrt hår. Låt den sedan sitta i 10 minuter eller mer. Skölj ut och tvätta håret. Förutom den omedelbara effekten blir det faktiskt också bättre och tydligare ju fler gånger använder den.

Trassel, tovor & andra hårproblem – så löser du dem!

Salongsresultat hemma

proffsig hemmabehandling för slitet hår

Samtidigt som Hair Perfector N° 3 lanserades också två frisörprodukter som används ihop med och efter färgbehandling. I vintras dök så en hemmavariant. Intensive Bond Building Hair Treatment N° 0 (reklamlänk från Adtraction) är en flytande vätska i pipettflaska du använder ihop med ursprungs-masken N° 3.

Så här gör du:

Arbeta in N° 0 i torrt och gärna otvättat hår, ta slinga för slinga tills hela håret är genomfuktat. Låt sitta i 10 minuter. Krama nu in N° 3 ovanpå. Låt verka tillsammans i ytterligare 10 minuter. Tvätta ut med schampo och följ upp med balsam.

Olaplex-familjen växer

Idag finns inte bara kur för salongsbruk och hemmainpackning. Numera kan du också köpa schampo och balsam i serien, en duo som vi på redaktionen verkligen förälskat oss i. Du kan läsa mer om Bond Maintenance Shampoo N° 4 och Bond Maintenance Conditioner N° 5 här. Härom veckan utökades Olaplex-familjen ytterligare då man släppte fuktmasken Bond Intense Moisture Mask N° 8.

Hair Perfector N° 3 från Olaplex kostar 315 kr/100 ml och finns här (reklamlänk från Adtraction).