Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så bra är makeupartisten Felicia Aveklews mascara från LOWD

28 feb, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotograflowd cosmetics
youtubern och skönhetsprofilen Felicia Aveklew lanserar nu sminkmärket LOWD cosmetics
Felicia Aveklews lanserar sitt alldeles egna sminkmärke LOWD Cosmetics där allt från innehåll till yta är väl genomtänkt. Vi har testat!
Annons
5 skönhetshacks med ditt läppbalsamBrand logo
5 skönhetshacks med ditt läppbalsam

Med 200 000 prenumeranter på Youtube och mer än 250 000 följare på Instagram är makeupartisten Felicia Aveklew en av våra största skönhetsprofiler. Nu följer hon i samma spår som Linda Hallberg och lanserar sitt eget sminkmärke. Aveklews LOWD Cosmetics har tagit lite mer än två år att ta fram och är nu redo för lansering den 1 mars. Först ut är tre produkter.

Det här är LOWD av Felicia Aveklew

Felicia Aveklew smink

Den första omgången består av en mascara, en palett och tre penslar till ögonen men fler är på gång, redan innan sommaren. Felicia berättade själv för Femina om tankarna kring produkterna under smygpremiären på restaurant Art i Stockholm:

Annons

– Jag gick igenom mer än 80 olika formulas innan jag hittade den jag verkligen ville ha till mascaran. Den består av en hög andel naturliga ingredienser men sitter ändå bra. Jag har förstört mina fransar så många gånger för att jag använt vattenfast mascara.

mascara från lowd

Fanns den någon tanke bakom utformningen av mascaraborsten?
– Den visste jag exakt hur den skulle vara redan i mitt huvud innan vi började leta. Det är viktigt för mig att mascaraborsten hjälper till att separera fransarna snyggt. Det gör den här med sina plastpiggar. Du kan också lätt komma åt den undre fransraden vilket jag ville. Dessutom har borsten en liten rundning på toppen som gör att du kan trycka till fransarna.

Test: Så bra är ögonskuggan från LOWD

Det finns 12 skuggor som fungerar för både en mer neutral makeup men du kan också lätt fixa en riktigt härlig och färgstark festlook. Tio av ögonskuggorna är matta, två har en glänsande metallfinish.

ögonskuggspalett från felicia aveklews sminkmärke lowd

Alla går på väldigt jämnt och fint utan att regna ner under ögonen. Penslarna är alla väldigt mjuka och gör att du enkelt kan blanda ut skuggorna.

Annons

De tre penslarna var från början flera men Felicia fick köra en "kill your darlings" då det inte fanns utrymme att lansera fler än tre den här omgången.

– Det var en av de svåraste valen, att skala ner till bara tre penslar. Här valde jag penslar som gör att du kan skugga och tona både på ögonlocken, längs franskanten och i globlinjen. Materialet är syntetiskt och valet av vita strån var väldigt medvetet. Jag vill kunna se snabbt vilken skugga jag använt tidigare så att jag inte råkar måla på till exempel en röd färg oavsiktligt. Det är så irriterande när man står och sminkar sig och så råkar man ta en borste som redan har färg på sig och makeupen blir förstörd. Med vita strån slipper man det, förklarar Felicia.

Så bra är LOWDs nya mascara

felicia aveklew i den egna makeupen från lowd cosmetics

Vi satte igång och testade Natural Mascara från LOWD Cosmetics så fort vi fick ett exemplar i handen. Den är lättjobbad och ger väldigt snygg finish på fransarna. Du får längd men inte megavolym, däremot en elegant fyllighet och borsten ger riktigt bra separation. Du kan bygga på ett par lager och den är sedan lätt att tvätta av. Även några av färgerna från ögonskuggspaletten har testats och de blir inte riktigt så intensiva i pigmenten som man kan tro. Vill du ha riktigt drag så grunda med en primer eller bygg i lager så kan du få väldigt fin täckning. Använder du fingrarna blir det också mer intensivt än med penslarna. Det imponerande här är att de lägger sig väldigt jämnt och snyggt oavsett hur du gör och alla nyanser går smidigt att tona.

Annons

LOWDs manifest

Förutom bra kvalitet på innehållet har Felicia Aveklew och hennes team varit noga med valet av förpackningar. Allt är tillverkat av redan återvunnet material, från plasten i palettasken till metallen på penslarna. Produkterna är också veganska och cruelty free. När de skickas ut skyddas de också av en ytterförpackning gjord av ett spännande och innovativt svamp-material som känns lite som en hybrid mellan plast och kartong.

Var köper man Felicia Aveklews smink?

LOWD Cosmetics kommer till en början att säljas på märkets egna hemsida. Priserna ligger på 235 kr för Natural Mascara, 365 kr för ett kit med tre penslar och 565 kr för ögonskuggspaletten The First Letter Eyeshadow Palette.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons