Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Produkten ska göra mirakel på fina linjer – funnits i hundratals år

30 aug, 2023 
Gua sha
Har du hört talas om gua shan?
Här är allt du vill veta om skönhetsprodukten som hyllas på sociala meder – och varför den är så bra!
Annons
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstipsBrand logo
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstips

Säkert har du inte undgått den – den lilla vackra stenen i olika former som sägs göra underverk för huden. Ja, gua sha, som den heter, har verkligen blivit en riktig snackis när det kommer till skönhet och framför allt på sociala medier har redskapet höjts till skyarna.

Även Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström Hember är också en av entusiasterna som hyllar gua shan, och kallar den för ”en billig väg till vackrare hy”.

– Det enda du behöver investera är lite av din tid, menar hon.

Gua shan är nämligen inte bara hajpad som en mirakelprodukt för ansikte och kropp, utan är faktiskt även ett budgetredskap som går att hitta för under hundralappen.

Det är en gua sha och så använder du den

Men vad är egentligen en gua sha och vad används den till?

Annons

Även om stenen har blivit uppmärksammad den senaste tiden så är den faktiskt inte en ny företeelse, snarare har den riktigt många år på nacken! Att använda en gua sha är nämligen en gammal kinesisk teknik som har använts i hundratals år för att behandla olika sjukdomar. Från början användes den framför allt på kroppen, men i dag är trenden som störst för hudvård i och kring ansiktet.

Numera används gua shan av många olika anledningar. När man masserar ansiktet, halsen och dekolletaget med en gua sha resulterar det dels i en fin lyster, dels minskade svullnader och dels mindre spänningar i musklerna i exempelvis käken.

Använder man en gua sha regelbundet så minskar också synligheten av fina linjer, eftersom massagen bidrar till en ökad kollagenproduktion, så att huden blir spänstigare. Eftersom den transporterar bort överflödig vätska så kan man också uppleva att man känner sig mindre plufsig. Ytterligare ett plus med redskapet är att den är liten och smidig att ha med sig, och att man inte till exempel behöver ett eluttag för att kunna använda den.

Annons

Det rekommenderas att man använder sin gua sha regelbundet, som några gånger i veckan, men du kan vänja in den med lite större mellanrum mellan gångerna i början.

”Gua shan är magisk”

Gua shan har i synnerhet blivit hyllad på sociala medie-appen TikTok. I ett särskilt uppmärksammat klipp visar en kvinna upp före- och efterbilder efter att ha använt gua shan i ungefär två år.

Videon har fått stor spridning och har i skrivande stund 1,3 miljoner visningar, över 66 tusen gilla-markeringar och mer än 1600 kommentarer.

I klippet visar hon upp sitt ansikte utan smink eller filter, samt bilder på hur hon tidigare såg ut – och menar att användandet av gua shan har resulterat i att hennes fina linjer har reducerats markant.

Fina linjer före gua sha
Minimerade fina linjer efter gua sha

– Om du inte använder ricinolja ihop med en gua sha i ditt ansikte och du är i min ålder – 57 år – så missar du någonting, säger kvinnan och fortsätter:

Annons

– Den här lilla grejen är magisk hörni!

Hon visar upp hur hennes fina linjer mellan ögonbrynen och nasolabialveck minskat i synlighet, samt hur hennes käkparti har blivit mer definierat.

I kommentarsfältet undrar många om det inte är operationer eller botox som ligger bakom förändringen, men kvinnan menar att det helt enkelt är hennes gua sha och ricinolja som lett till resultatet. Utöver användandet av stenen och oljan berättar hon att hon också tar kollagentillskott och använder hudvård innehållande kollagen.

@hope_dealer_

Everything I use is linked in my bio. Or you can Please txt me to 330 969 3400 I also tape at night. Everything i use to do that is linked in my Amazon Storefront in my bio. It works yall! Ive also lost 100 pounds so my skin bounced back remarkably well. Join my FB group also linked in my bio. #50andover #50andoverskincare #genxskincare #menopauseskincare #menopause #beautytok #memopausehelp #weightloss Please txt HELP to 330 969 3400 #hopedealer #watchmyjourney

♬ Alpha and Omega - Josué Novais Piano Worship

Undrar du hur du ska göra när du använder en gua sha? Spana in Feminas stora gua sha-guide!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons