Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Det här är årets bästa mascara – utsedd till vinnare av skönhetsjury

20 feb, 2023 
Ilia Beauty är årets bästa mascara
Det här är den stora vinnaren i kategorin ”Årets bästa mascara” som korats på en stor skönhetsgala i Sverige.
Annons
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealerBrand logo
Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

Att hitta den perfekta mascaran för dina fransar kan vara ett pyssel. Det finns ju så många olika mascaror att välja mellan. Varje år lanseras dessutom ett antal nya med nya spännande teknologier och borstar. Så hur ska du veta vilken som verkligen är bra? Låt proffsen testa och se vilken mascara som blir deras favorit.

Skönhetsexperter utser bästa mascaran

bästa mascaran enligt proffsjuryn

Precis det är syftet med Daisy Beauty Awards, tävlingen där beautybloggare, youtubers, skönhetsredaktörer och andra influencers sitter i juryn. De har under månader testat sig igenom fem av de mest populära mascarorna och sedan röstat anonymt. Veckan som gick var det gala och då avslöjades vilken mascara som fått allra mest poäng. De nominerade mascarorna var Macstack Mascara från MAC, 10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara, Cloud Mascara från Sweed Beauty, Magic Definition Lenghtening Mascara från Xlash samt Limitless Lash Mascara från Ilia Beauty. Bland de fem nominerade fanns alltså tre svenska märken. Inte illa! Men vilken var det som vann?

Årets bästa mascara: Ilia Beauty

årets bästa mascara är limitless lash från ilia beauty

Mascara som fick allra flest poäng av juryn den här gången var Limitless Lash Mascara från clean beauty-märket Ilia Beauty. Motiveringen från juryn låter så här:

Annons

"Vanligtvis får man välja mellan längd eller volym, men här får du både och! Med modern formula och fiffig borste kan du skräddarsy ditt fransresultat, som dessutom håller till kvällningen.#

Mascara med smart borste

mascaraborsten från Ilia Beauty med plastpiggar är populärt

Så vad är det som gör Ilia Beauty mascara så speciell? För den har faktiskt redan belönats med pris från andra prominenta magasin som Allure och Glamour. Precis som juryn beskriver så ger den både lyft och volym men utan att kännas tung på fransarna. Hemligheten är dels en mix av ekologiskat bivax och carnaubavax, sheasmör och arginine som vårdar och ger fyllighet. Men du får också en borste med olika längd på piggarna, en kortare sida för att forma och skapa volym och en med längre piggar som lyfter, förlänger och kammar igenom för snygg separation. Den är faktiskt inte helt olika en väldigt hajpad mascara just när, närmare bestämt Telescopic Lift från L'Oréal Paris. Den senare har dock små krokar längst ut på piggarna vilket gör att den laddar lite mer formula på varje drag. Det gör dock att den också lätt blir lite kladdigare och klumpigare. Med Ilias mascara får du en mer elegant franslook.

Limitless Lash Mascara från Ilia Beauty kostar 359 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Så tar du bort din mascara

Limitless Lash Mascara från Ilia Beauty sitter väldigt bra men är trots det enkel att få av. Till skillnad mot Telescopic Lift så behöver du här endast ljummet vatten när du sminkar av dig.

Annons