Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa tipsen – så tar du bort alla typer av nagellack

13 feb, 2023 
gwen stefani behöver bra nagellacksborttagning
Att färglägga naglarna är en fröjd men att ta bort lacket inte alltid lika glatt. Här är våra bästa tips för snabb, lätt och skonsam nagellacksborttagning.
Annons
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"Brand logo
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"

Nagellack är en av de häftigaste produkterna som finns. Genom att välja lack kan du matcha färgen med din outfit, fånga de senaste trenderna, lysa upp looken eller frossa i färg fastän du egentligen tycker det är knepigt med knalligt. Men lika kul som det är med alla härliga färger, lika tråkigt är det med nagellacksborttagning. Oavsett vilken typ av nagellack du valt så är det omständigt, det fastnar färg på huden och naglarna kan bli svaga. Så hur gör man för en riktigt smidig nagellacksborttagning? Här guidar vi dig med smarta knep som gör det lätt att bli kvitt det gamla nagellacket och så att du kan byta till en ny rolig färg.

Nagellacksborttagning av vanligt nagellack?

Det finns ett enkelt knep som får ditt nagellack att bara glida av. Fukta en bomullsrondell med nagellacksremover och håll den mot nageln under en minut. Då löser du upp nagellacket och gör det lätt att få bort.

Annons

Undvik nagellacksborttagning som har en färg då det kan ge naglarna en trist ton. Samma sak gäller nagellacksborttagning med olja som inte kommer att få dina naglar att må bättre.

Hur får man bort nagellack med glitter?

nagellacksborttagning glitterlack

Nagellack med glitter eller paljetter i färgen är fint men det kan vara en riktig plåga att försöka få bort. Förutom att det sitter hårdare än vanligt nagellack så fastnar bomull lätt i glittret och gör nagellacksborttagningen till en kladdig och bökig historia. Förr fanns det speciella underlack att köpa som gjorde borttagningen av glitterlack både enklare och snällare mot naglarna. Tyvärr har alla märken som hade denna produkt slutat producera det. Då återstår bara att jobba med det du har. Precis som vanligt nagellack blir det lättare att få bort glittrande nagellack om du pressar en removerdränkt bomullsrondell på nageln en stund först. Men du behöver mer tid för att lösa upp det hela än med vanligt nagellack. Tipsen är att klippa till 10 mindre bitar av en bomullsrondell, dränka de i nagellacksborttagning och placera dem på naglarna. Låt dem ligga där i minst två men helst tre hela minuter innan du drar av ditt nagellack.

Annons

Hur tar man bort gellack?

Det är lätt att känna lite desperation när gellacket börjat växa ut och kanske lyfter lite i hörnen. Det du absolut inte ska göra är att försöka pilla eller dra bort lacket. Det gör stor skada på nagelytan under och tyvärr tar det tid innan naglarna blir sig själva igen. Här gäller det att ha lite tålamod, något som inte alltid är fallet ens hos nagelteknologerna på salong.

nagellacksborttagning gellack

Så tar du bort gellack – 5 enkla steg

1. Rugga upp ytan försiktigt med en nagelfil tills ytan blivit matt.

2. Klipp till 10 stycken foliebitar och fukta 10 bomullstussar med nagellacksborttagning, bäst här är att helt enkelt använda acetone.

3. Placera en bomullstuss på varje nagel och packa in det med foliet. Låt sitta i 10-15 minuter.

uppmjukat gellack som skrapas av

4. Ta bort folie- och bomullstuss. Nu ska ditt gellack se bubbligt ut. Om inte så får du köra lite till med bomullstussarna och foliet. Ser det redo ut? Skrapa försiktigt av nagellacket, det ska gå att nästan lyfta av.

Annons

5. Tvätta händerna noga och smörj in med handkräm. Ge även nagelbanden och naglarna extra kärlek med några droppar nagelolja som du masserar in. En droppe kan du också placera under nagelns topp.

2 favoriter för nagellacksborttagning

nagellacksborttagning från depend med pump

O2 Purple Pump-In Nail Polish Remover från Depend är fri från aceton, färg, olja och parfym. Den tar snabbt bort ditt nagellack och har dessutom en supersmidig förpackning där du enkelt pumpar upp nagellacksborttagningen genom att pressa ner toppen. Den kostar 59 kr/125 ml och du hittar den här (reklamlänk).

servetter från butter london för nagellacksborttagning

Nail Scrubbers från Butter London är engångsförpackade servetter preparerade med nagellacksborttagning. Vi gillar dem inte bara för att de är så praktiska att ta med på resa. Servetternas sidor har olika struktur, den ena är tillverkad för att du enkelt ska få bort även riktigt envisa nagellack, t ex med glitter. De kostar 199 kr/10 servetter och du hittar paketet här. (reklamlänk)

Annons