Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så ser vårens spännande hårtrender ut

25 jan, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografsephora samt jaroslav shuraev
Vårens olika hårtrender
Det här är året då vi börjar se på håret på ett helt nytt sätt.
Annons
TV: Här är vårens hårtrender 2022Brand logo
TV: Här är vårens hårtrender 2022

Vad händer på hårfronten just nu? Förutom att frisyrer och former som bixien och uppklippta längder à la 70-tal är hett så finns det andra spännande saker som är i görningen. Här listar vi tre stora trender som kommer göra skillnad för ditt hår.

Skinification

hårinpackning och hårbottenbehandling

Hårvården inspireras av hudvården och anpassas efter hårtyp, hårets tillstånd för tillfället, vilka problem du upplever och hur huden i hårbotten mår. Vi får alltfler avancerade och specialinriktade produkter som olika typer av exfoliering för hårbotten, masserande verktyg som får fart på cirkulationen, BB-krämer och serum som slätar ut längderna, lyxiga oljor som sluter toppar och ger vacker glans, nattmasker som piggar upp stråna medan du sover, primers som ger bättre grund inför stylingen, solskydd som motverkar framtida skador mm. Även ingredienser du traditionellt hittat i hudvården letar sig in i hårvården, t ex hyaluronsyra och niacinamid.

Annons
hudvårdsingredienser i hårvård

Naturligt

schampo med naturliga ingredienser

Pandemi och karantän fick många att hoppa över frisörtiden och istället börja omfamna allt från ett naturligt fall och naturliga lockar till en mer naturlig färg. Precis som på sminkfronten och no makeup makeup-looken hjälper man dock gärna naturen lite på traven för en fixat naturlig look. Det kan vara att preppa håret med rätt produkter för att få lockarna att kännas helare och fräschare eller addera en karamellton till ett kastanjefärgat hår för att få lite mer värme. Den naturliga trenden har dock haft det lite trögt att ta sig in på hårvårdshyllan. Men med nya innovationer och teknologier ser vi nu bättre naturliga produkter som gör gott för stråna och ger snyggare finish. Märken i framkant här är t ex Briogeo, Christophe Robin och Ouai.

Annons

Egentid

kvinna i badet som masserar hårbotten

I linje med skinification-trenden ligger self care-trenden. Den innebär att vi tar oss tid i badrummet för att fokusera på håret på samma sätt som vi sedan några år gjort med huden. Sätt av en stund för att ge det extra kärlek och vård, bygg upp rutiner och lägg upp planer för veckan där produkterna skräddarsys för vad just ditt hår behöver för tillfället. På Sephoras pressmöte härom dagen raddade man upp sex steg i hårrutinen, kikar du på K-beauty och Sydkorea så har man där 10 steg för att vackrare hår.

Annons