Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är vinterns trendigaste frisyrer – heta klippen just nu!

03 nov, 2022 
AvStina Meyerson
FotografEvan Agostini/TT
Trendiga frisyrer i vinter
Lekfull page, uppklippt volym eller mjuk lugg? Här är de trendigaste frisyrerna i vinter – välj stilen som passar dig bäst!
Annons
Trendigaste frisyrerna 2022Brand logo
Trendigaste frisyrerna 2022

Kändisarnas bästa frisörer och hårstylister avslöjar de stora hårtrenderna i vinter – och blickar framåt mot stilarna som blir störst nästa år. Oavsett om du är ute efter en frisyr till kort, medellångt eller långt hår så finns det mängder av härliga alternativ. Och vare sig ditt hår är rakt, vågigt, lockigt eller krulligt så kan du hitta looken som passar just dig. Spana in de inspirerande klippningarna!

Trendiga frisyrer i vinter 2022–2023

Superkort lugg

Kändisfrisören Clayton Hawkins förutser att den korta luggen blir nästa stora trend! På vintern kan det kännas grått och trist – och som att tiden nästan står stilla. Det är många som är sugna på att liva upp tillvaron med en stor utseendeförändring, men det är inte alla som är redo för att ge upp sina längder i en drastisk klippning. Då är den korta luggen en räddning, eftersom den ger en helt ny look samtidigt som du kan behålla ditt långa hår i övrigt.

Kort page

Page

Pagen är en trygg klassiker av en anledning. Hollywood-frisören Sunnie Brook Jones rekommenderar särskilt den korta pagen den här säsongen.

Annons

– Frisyren förlänger nacken och är ganska lättskött, samtidigt som den adderar en stor cool-faktor, säger hon till Bustle.

Även den riktigt skarpa pagen gör sitt intåg i vinter. Frisyren ser bra ut på många och passar dessutom de flesta hårtyperna, menar hårstylisten Keka Heron. Dessutom blir håret snyggt under vinterns huvudbonader, vilket är ett plus i kanten. Sunnie Brook Jones tipsar om att använda en elektrisk hårklippningsmaskin för ett särskilt konturskarpt resultat.

– Det ger topparna ett djärvt uttryck och den vassa linjen som är utmärkande för looken.

Pixie-kort

Kortklippt hår som är lite längre fram- och upptill brukar kallas för en Pixie-frisyr. Klippningen har varit riktigt het de senaste åren och har gång på gång återuppstått i nya tappningar. En ny fräsch look är att låta flikarna längst fram växa längre än i den traditionella Pixien. Är du sugen på en ännu mer speciell frisyr kan du addera en härlig färg till luggen.

Annons

Skulptural afro

Clayton Hawkins menar att 2023 kommer bli året för den skulpturala afron. Särskilt tror han på asymmetriska och experimentella former, men också mer kubiska. Han menar att folk länge har trott att afro-texturerat hår har behövt klippas runt, men att nya former nu börjar ta plats. I vinter välkomnar han mer lekfulla och kreativa uttryck.

Mjuk gardinlugg

Kändisfrisören Ashley Streicher menar att lugg i olika former kommer bli mycket populärt i vinter. Vare sig det gäller en böljande gardinlugg eller några flikar framtill så ligger fokus på håret framtill! I vinter menar Ashley att att den iögonfallande och stylade luggen är särskilt het. Ge lite kärlek din gardinlugg med stylingprodukter så sticker den ut mer.

70-talssvall

Det har länge varit trendigt att flörta lite med tidigt 00- och 90-tal och nu börjar vi se återblickar även längre tillbaka. I vinter väntar sig stjärnornas hårstylister att 70-talet gör en comeback och blickar bland annat mot hårförebilder som amerikanska Farrah Fawcett. Inne-frisyren kallas för “The Shag”, vilket innebär att håret är klippt i lager och stylat med både mycket volym och tyngd.

Annons

Lekull page

Kort och stram page i all ära, men även andra typer av den populära frisyren är trendiga i vinter. Testa en klippning som slutar vid hakan, eller låt din page snudda vid axlarna för en mer busig och mjuk frisyr. Eftersom pagen går att variera i så många olika längder och utseenden är den verkligen tacksam för alla ansiktsformer – och om du vågar experimentera lite kan du hitta den som passar dig allra bäst.

Uppklippt volym

Är du inte ute efter någon dramatisk förändring, men vill ändå piffa upp ditt långa hår? Då är lösningen en härlig uppklippning! När du klipper upp ditt hår kan du behålla dina längder baktill men också ge illusionen av en kortare frisyr framtill, beroende på hur mycket du klipper upp det. Klippningen kan göra så att ditt hår ser både fylligt, tjockt och friskt ut – en look som vi minsann inte hade tackat nej till!

Källa: Bustle

Annons