Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Linneklänning för dam 2024 – här är sommarens snyggaste klänningar

02 maj, 2024 
linneklänning 2024
Den klassiska linneklänningen är ett av sommarens skönaste och snyggaste plagg. Här listar vi säsongens snyggaste modeller – och våra bästa stylingtips!
Annons

Linnekläder är utmärkta plagg på sommaren – och det är inte för intet som de är så populära. Plagg i linne är inte bara snygga, utan också praktiska och bekväma eftersom de är så luftiga, lätta och mjuka.

Ett linneplagg som passar extra bra i sommarens kapselgarderob är den klassiska linneklänningen. Med en klänning i linne kan du få till en både chic men avslappnad sommarlook – som passar såväl stranden som sommarfesten eller rentav kontoret.

Här delar vi med oss av våra bästa stylingtips – och listar tolv snygga linneklänningar som finns i butik just nu.

Så stylar du linneklänningen i sommar

  • Linneklänningen är ett utmärkt strandplagg, eftersom du enkelt kan dra på den över bikinin eller baddräkten. Styla med ett par snygga sandaler, en solhatt och en rymlig stråväska.
  • Linneklänningen är även ett svalt alternativ till sommarfesten, bröllopet eller studentmottagningen. Satsa på en klänning i en vacker färg eller ett fint mönster, och dressa upp looken med en snygg väska, något statementsmycke och ett par festliga skor som trendiga slingbacks till exempel.
  • En linneklänning kan också passa utmärkt för en sommardag på stan. En svart linneklänning är perfekt i city och är så snygg ihop med ett par Mary Janes eller vanliga ballerinaskor.
  • Vill du bära linneklänningen till jobbet? Inga problem! Det finns flera varianter som känns mindre avslappnade och inte bara andas semester. Satsa på en modell med ett midjemarkerande bälte till exempel, och styla med loafers och en snygg jobbväska.
  • Våga satsa på färg! Visst är det snyggt med linneklänningar i vitt, beige och svart – men det finns också mängder av andra fina färger att välja bland. Om du är osäker på vilken färg du passar i kan du till exempel utföra en färganalys.
  • Är det lite kyligt ute? Bär din linneklänning med en tröja eller en t-shirt över, så blir den som en snygg kjol i outfiten. Du kan också bära klänningen över ett par byxor eller jeans.
Annons

Linneklänning 2024: 12 snygga klänningar till sommaren

Är du i behov av en sval klänning i sommar, och är sugen på en skön linneklänning? Här är Feminas tolv handplockade favoriter!

Psst! Tänk på att ta väl hand om din linneklänning så att den håller längre. Se våra råd kring hur du kan tvätta klänningen nedan! Om din linneklänning har gått sönder, så kom ihåg att det faktiskt ofta är enkelt att laga trasiga kläder själv eller hos en skräddare. Det är både bättre för miljön och din privatekonomi.

Linneklänning med fickor

Ralph Lauren Curve

Vit linneklänning med korta ärmar, dolda knappar framtill och fasta knytband som markerar midjan. Klänningen har också praktiska fickor i sidan.

Annons

Lång vit linneklänning

Nelly

Maxiklänning i en vid modell i linneblandning, med knytbara axelband och dolda fickor på sidorna. Bär den vita linneklänningen på solsemestern, i skärgården eller på sommarens fester med fina skor och accessoarer till.

Beige linneklänning

Stockho lm

Vävd, beige linneklänning med skjortkrage, v-ringad hals och slitsar nedtill. Linneklänningen har också dolda fickor och ett avtagbart bälte i midjan.

Annons

Blå och vit linneklänning

And Other Stories

Vit linneklänning med ett mönster av blåa blommor, som passar utmärkt bra till sommarfesten eller midsommarfirandet till exempel. Klänningen har en fyrkantig halsringning, utställd kjol och ett spänne som markerar midjan. De tunna axelbanden är avtagbara, så att du kan bära klänningen som en snygg bandeau-modell.

Blommig linneklänning

And Other Stories

Vacker maxiklänning i linne, med halterneck och smala knytband. Klänningen har ett somrigt mönster med lila blommor, och passar exempelvis utmärkt till bröllopet, sommarfesten eller studentmottagningen.

Annons

Lång svart linneklänning

Kappahl

Svart linneklänning från Kappahl i utställd modell, med fina detaljer som knytband och rynkiga partier. Du kan använda klänningen åt båda hållen för att få lite variation!

Ärmlös lång linneklänning

Nelly

Lång, beige linneklänning i bandeaumodell, från Nelly. Klänningen passar lika bra till stranden som till sommarfesten med ett par klackar!

Annons

Lila linneklänning

And Other Stories

Avslappnad lila klänning i linne, med smala reglerbara axelband och rynkad nederdel. Perfekt för sommarfesten, eller att snabbt dra på sig över bikinin!

Vit linneklänning

And Other Stories

Kort, vit linneklänning med a-linjeskärning, rund halsringning och dold dragkedja bak.

Annons

Kort svart linneklänning

Arket

Kort, svart linneklänning från Arket med lös passform och knytband i nacken. Perfekt för en solig dag på stan i sommar!

Brun linneklänning

And Other Stories

Mörkt brun linneklänning med bar axel och ett vridet axelband. Klänningen har en figurnära passform och dragkedja i sidan

Annons

Linneklänning med mönster

And Other Stories

A-linjeskuren klänning i linne med rund halsringning och en kort silhuett. Linneklänningen har en dold dragkedja bak – och är i ett härligt mönster som för tankarna till vackra mimosablommor.

Hur tvättar man plagg i linne?

Kom ihåg att vara försiktig med dina linneplagg så att de håller längre!

När det gäller just linneplagg, så är det bra att veta att materialet faktiskt lättare håller sig fräscht än andra. Du behöver inte slänga in linnekläderna i tvättmaskinen lika ofta, utan det kan många gånger räcka med att vädra plaggen utomhus och punktbehandla eventuella fläckar.

Om det känns nödvändigt att tvätta linneplaggen i maskin, så var noga med att följa tvättsymbolerna på just dina plagg för att vara på den säkra sidan.

Annons

Linneplagg krymper ofta lite vid den första tvätten om de inte är förtvättade, men kläderna kan också töja sig vid användning. Dra lite i plaggen när du ska torka dem så blir de mindre skrynkliga och håller formen lättare. Undvik torktumlaren och hängtorka eller plantorka plaggen istället.

Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulissernaBrand logo
Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulisserna
Annons