Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Gör löpningen till din bästis

08 jun, 2015 
AvAnna Bachmann
Annons
B85700506

1. Auf Wiedersehen asfalt! Se till att göra rundan till en totalupplevelse – inte bara blod, svett och tårar. Springer du på skogsstigar, längs gula rapsfält eller i berg och dal så kommer du garanterat att få ut mer av sträckan än enbart motion, kanske rentav ett fint minne.

2. Helt. Sjukt. Tråkigt. Men tappert snörar du på dig skorna och ger du ut ändå – heja dig! Se bara till att ha ett mål med din löpning. Att planlöst jogga runt och sakna ett upplägg för träningen är ingen succé och peppar inte motivationen.

Du behöver inte fullkomligt älska löpning, den kan vara meningsfull ändå. Att sätta upp ett mål för dig själv är till stor hjälp. Det kan vara allt från att förbättra din tid, klara av en viss distans eller träna inför ett lopp.

Annons

Och viktigast av allt: Glöm inte bort att fira dina segrar och delmål. Varje meter ska ses som en bragd.

3. Spara det bästa till sist! En liten belöning kan vara tillräcklig för att du ska kunna se fram emot din löprunda lite mer. Genom att tänka framåt, och föreställa dig resten av kvällen nöjd och utmattad i tv-soffan med något gott, gör den där svettiga timmen inte fullt lika omöjlig att ta sig igenom.

4. Låt musiken föra dig framåt och fokusera på takten i ditt löpsteg i stället för på hur långt du har kvar. Musik har en fantastisk förmåga att boosta ditt språng och med ny teknik finns det mängder av möjligheter. I våras lanserades Adidas Go – en löparapp som matchar dina favoritlåtar från Spotify med din takt och tempo. Hur smart som helst!

5. Kanske har du ett utegym i närheten eller så kan du bestämma att springa fram till en parkbänk och köra lite extra styrka på plats. Om du delar upp passet så blir det genaste lite roligare. Att nöta samma runda i samma takt är ingen höjdare, det kan bli långtråkigt. Utmana dig med intervaller så märker du snart att din energi, ork och lust för träningen får sig en nytändning.

Annons