Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Här är allt du vill veta om David Hellenius

13 okt, 2023 
AvStina Meyerson
FotografKarin Törnblom/TT
Vanligaste frågorna om David Hellenius
David Hellenius är en solklar favorit för många hemma i tv-soffan. Otaliga gånger har han prisats och lovordats för sina insatser som programledare, komiker och skådespelare – men trots att stjärnan är så omtyckt är det fortfarande inte alla som har full koll på honom. Här svarar vi därför på några av de vanligaste frågorna om David Hellenius!
Annons
Se 4 programledare som blivit kära i varandraBrand logo
Se 4 programledare som blivit kära i varandra

David Hellenius är en av Sveriges mest hyllade och uppskattade programledare, komiker och skådespelare. Du känner utan tvekan igen honom från program som humorshowen Hey Baberiba, TV4-klassikern Let´s Dance och familjefavoriten Masked Singer Sverige, eller från svenska filmer som En gång i Phuket, Micke & Veronica och Lyckligare kan ingen vara.

David Hellenius masked singer

Just nu är han aktuell med en ny säsong av den populära talkshowen Hellenius hörna på TV4, där han i varje program möter kända och aktuella gäster.

Annons
David hellenius hellenius hörna gäster

Men hur bra koll har du egentligen på David Hellenius? Här svarar vi på sex vanliga frågor om stjärnan!

Vilka kändisar kommer gästa säsong 15 av Hellenius hörna?

I säsong 15 av succéshowen Hellenius hörna är konceptet detsamma, men den nya upplagan bjuder också på några nyheter. Exempelvis kommer programmet vara längre – hela en och en halv timme långt, scenografin vara helt nytt och dessutom kommer det läggas mer fokus vid humor. Till exempel kommer Hellenius hörna inte bara innehålla artistuppträdanden, utan det kommer också vankas stand up.

Annons
David hellenius hellenius hörna

Är du nyfiken på vilka gäster du kommer få stifta närmare bekantskap med i programmet? David Hellenius själv kommer varje vecka avslöja veckans gäster, varje tisdag på sitt Instagramkonto.

De som gästar säsongspremiären, som sänds på söndagen den 15 oktober, är följande:

  • Amanda Ilestedt
  • Zećira Mušovic
  • Fredrik Andersson
  • Thomas Stenström
  • Dad Harmony
  • Fares Fares

Hur gammal är David Hellenius?

David Hellenius föddes den 28 februari, år 1974, och är i dag 49 år gammal.

Hur träffades David Hellenius och Renée Nyberg?

David Hellenius och Renée Nyberg kom i kontakt med varandra när Renée Nyberg, år 2002, frågade David Hellenius om han ville vara hennes sidekick i ett nytt tv-program som hon skulle göra. Svaret blev nej, för någon sidekick ville han inte vara. Emellertid kunde han tänka sig att bli hennes programledarpartner i vad som skulle bli Slussen 22.00.

Annons

Ett år senare blev duon ett par. Under den första tiden som de träffades ville Renée Nyberg inte berätta för sina två barn om sin nya partner. Därför fick David Hellenius faktiskt bo i hennes källare under en tid, utan barnens vetskap.

År 2009, på nyårsafton, gifte sig paret på en strand i Thailand.

David hellenius renee nyberg träffades

Hur många barn har David Hellenius?

David Hellenius och Renée Nyberg fick sonen Leo år 2006. David Hellenius är också bonuspappa till Renée Nybergs barn Emma och Tom.

Annons
David hellenius barn leo

Hur lång är David Hellenius?

Visst kan det vara lite spännande på något vis att få reda på hur långa kändisarna, som man vanligtvis bara ser på tv, är i verkligheten? David Hellenius är 178 centimeter lång.

Vad heter David Hellenius på Instagram?

Du som vill se mer av David Hellenius, samt få reda på vilka som gästar Hellenius hörna varje vecka, kan kolla in hans Instagramkonto. Där heter han @davidhellenius.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons