Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

12 kända TV4-profiler – så såg de ut i början av sina karriärer

07 sep, 2022 
Pär Lernström
Minns du Malou von Sivers första morgonprogram, Jenny Strömstedts debut eller Tilde de Paula Ebys entré i tv-rutan? Femina har grävt upp gamla arkivbilder – och de är så härliga!
Annons

Många av våra mest folkkära tv-profiler har hängt med i svängarna ända sedan 90-talet! År ut och år in har vi bänkat oss framför samma populära tv-kändisar och självfallet har de förändrats med årens gång.Vi har rotat i arkivet för att kika på hur några av våra mest älskade TV4-profiler såg ut förr – och det vankas en och annan speciell look kan vi lova. Är du redo för en ordentlig nostalgitripp?

Se också: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"Brand logo
Se också: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"

Malou von Sivers

Programledare och journalisten Malou von Sivers var en av de första profilerna som syntes i rutan på TV4. Sedan 1990 har hon jobbat på kanalen och 1992 startade hon Nyhetsmorgon tillsammans med Bengt Magnusson. Då kallades tv-programmet, som blev Sveriges första dagliga morgonprogram, för Gomorron.

Annons

Därefter har Malou kunnat sätta flera fjädrar i sin hatt! Exempelvis ledde hon intervjuprogrammet Malou möter…, som började sändas 1995. Då träffade hon flera världsstjärnor, såsom Ingmar Bergman, Yoko Ono, drottning Silvia, Nelson Mandela och Britney Spears.

Malou har också varit programledare för succétalkshowen Malou efter tio sedan 2006. I maj 2022 släpptes det sista avsnittet av programmet, men vi slutar inte se mer av programledaren för den sakens skull. Nu är Malou istället aktuell med återupplivade Malou möter… och har i år intervjuat samtliga partiledare inför valet 2022.

För sina insatser har Malou prisats med både Stora journalistpriset 2014 och Kristallens hederspris 2021.

Annons

Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby har arbetat på TV4 sedan 1997, då hon började jobba på en lokalstation i Uppland. Det gick inte lång tid innan hon fick en programledarroll och samma år började hon leda ungdomsprogrammet Fredagspuls tillsammans med David Hellenius. Sedan började hon på Nyhetsmorgons barn- och ungdomsprogram Proppen, för att senare bli programvärd för Nyhetsmorgon under 2012.

Under sin karriär har Tilde också lett tittarfavoriter som Efter fem, Hela Sverige bakar och Let´s Dance – och fick 2021 sin egen talkshow Tilde.

– Jag har varit programledare på TV4 i ungefär 25 år och flera gånger fått frågan, ska du inte göra ett program under eget namn? Och jag har bara sagt nej nej nej, det går inte, det är för läskigt. Sedan började jag närma mig 50 och då vet jag inte vad som hände, jag tänkte: Det låter kul, vi kör, sa Tilde om programmet i Nyhetsmorgon.

Att Tildes tv-karriär gått som på räls råder det ingen tvivel om – och hon har dessutom belönats med priser och utmärkelser, såsom flera Kristaller för “Årets bästa kvinnliga programledare”.

Annons
Malou von Sivers

Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt inledde sin karriär på TV4 redan under gymnasieåren. Då jobbade hon nämligen som receptionist på kanalen!

Numera är hon en av våra mest folkkära programledare och ikoniska profiler, sedan hon började leda Nyhetsmorgon 2005. I programmet har Jenny behandlat viktiga ämnen och politiska frågor – men vi minns också legendariska stunder som när hon råkade elda upp ostbollar i direktsänd tv…

Jenny har också medverkat i Brottsjournalen med Leif G. W. Persson och leder sedan 2017 Tillsammans med Strömstedts ihop med maken Niklas Strömstedt. I publikfavoriten träffar duon kända par och samtalar om relationer.

Annons

David Hellenius

Komikern, skådespelaren och programledaren David Hellenius har hittills hunnit samla hela nio Kristaller, varav den senaste för "Årets manliga programledare" mottogs i förra veckan.

David har bjudit på många skratt genom åren och vi minns särskilt hans programledarinsatser i Idol, Let´s Dance och Hellenius hörna – men också hans fantastiska medverkan i humorshowen Hey baberiba.

Just nu är David aktuell med familjefavoriten Masked Singer Sverige.

Annons
David Hellenius

Jenny Alversjö

Jenny Alversjö är en av Nyhetsmorgons mest kända ansikten. Vi har också sett henne i rutan som nyhetsankare på TV4 och i program som Kalla fakta och Spårlöst.

Även om Jennys tv-karriär och framgångar spirat så har de senaste åren inte varit en dans på rosor för profilen. Under hösten 2019 drabbades hon av en stroke och har sedan dess behövt genomgå flera operationer.

Men trots de svåra prövningarna har stjärnan meddelat att hon mår bra – och nu syns hon återigen i rutan, strålande som alltid!

Annons
Jenny Alversjö

Steffo Törnqvist

En av TV4:s gamla rävar Steffo Törnqvist har flera jobbtitlar bakom sig – och var en av kanalens första profiler, när den startade i september 1990. Minns ni till exempel Steffos lustjakt? Eller TV4:s första talkshow Steffo – din tröst i natten?

Men hans mest utmärkande medverkan måste ändå vara i Nyhetsmorgon, som han nu varit programledare för i 22 år. Under de senaste åren har han och Jenny Strömstedt sannerligen blivit en duo att räkna med!

Annons
Steffo Törnqvist

Renée Nyberg

Programledaren Renée Nyberg gjorde sin debut i en av TV4:s första tv-program Tur i kärlek 1992. Sedan dess har hon synts i flera storfavoriter på både TV3 och TV4.

Numera är hon aktuell med sitt intervjuprogram Renées brygga, där hon lär känna andra folkkära profiler i Stockholms skärgård, samt antikprogrammet Bytt är bytt. Nu i höst har också TV4:s nya satsning Vilket liv! börjat sändas. I programmet, som Renée leder, hyllas några av Sveriges största stjärnor.

Annons

– Jag har längtat efter att få göra den här typen av program, där vi verkligen går på djupet och får lära känna stjärnan bakom alla framgångar. Att få hylla och intervjua de här fem ikonerna känns så roligt och att vi är i en teater och inte i en tv-studio skapar en starkare närvaro hos alla som medverkar, säger hon i ett pressmeddelande om programmet.

Linda Lindorff

Linda Lindorff har jobbat som programledare på TV4 sedan 2001. Innan dess var hon väderpresentatör på TV3 och utsågs även till Fröken Sverige 1990.

Annons

Under årens gång har vi fått se henne leda program som exempelvis Farmen, Äntligen trädgård, Linda och djurens hjältar, Robinson – och självklart Bonde söker fru. I höst är hon aktuell med sin 16:e säsong av det folkkära programmet.

Linda Lindorff

Petra Mede

Komikern, skådespelaren och programledaren Petra Mede har medverkat i flera av TV4:s mest hyllade komedishower, som exempelvis Parlamentet, Cirkus Möller och Välkommen åter.

Petra har under sin karriär åtagit sig flera prestigefyllda uppdrag. Hon har bland annat varit programledare för Guldbaggegalan, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Annons

I år syntes hon också i tv-rutan tillsammans med David Lindgren, som programledare för den sjuttonde 17:e upplagan av Let´s Dance.

Petra Mede

Pär Lernström

Det var 20ll som radioprofilen och programledaren Pär Lernström började jobba på TV4. Då tog han över som programledare för Parlamentet och inte långt senare meddelade kanalen att Pär också skulle bli programledare för Idol. Sedan 2017 har han också varit en uppskattad programledare för festliga Talang.

I höst går den sjuttonde säsongen av Idol av stapeln, och för det elfte året i rad leder Pär oss genom tävlingen.

Annons
Pär Lernström

Tina Nordström

Tina “Mat-Tina” Nordström började synas på tv under tidigt 2000-tal. Efter sitt deltagande i en tävling om att bli “Årets kock” medverkade hon i flera av matlagningssegmenten i Nyhetsmorgon, för att senare mynta uttrycket: “Jättegott!” i SVT:s Mat.

År 2008 vann hon Let´s Dance ihop med dansaren Tobias Karlsson och 2009 kom hon till TV4, där hon medverkade i Tinas cookalong. Numera är den folkkära kocken programledare i Hela Sverige bakar och Sveriges yngsta mästerkock.

Annons

Agneta Sjödin

När en av TV4:s tidiga tittarsuccéer Tur i kärlek behövde en till programledare som skulle sällskapa Adam Alsing 1992 så blev det Agneta Sjödin som fick jobbet. Det blev startskottet på vad som skulle bli en lång och framgångsrik tv-karriär.

Trots att Agneta även arbetar som författare och har släppt flera romaner fortsätter vi se henne i flera storslagna program, som Gladiatorerna och Fångarna på fortet.

Agneta Sjödin
Annons
Se också: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Se också: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer
Annons