Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bruce Boxleitner spelade Luke Macahan – avslöjar nya livet efter skilsmässan från ”Laura Ingalls”

29 jun, 2021 
AvLinus Brännström
FotografTT
Bruce Boxleitner Luke Macahan
Bruce Boxleitner, som är mest känd för rollen som Luke Macahan, har en rad osannolika äktenskap bakom sig. Så här ser hans liv ut i dag med 26 år yngre kärleken.
Annons
Vad minns du från 80-talet?Brand logo
Vad minns du från 80-talet?

Tv-serien "Familjen Macahan" blev ett fenomen när den började sändas i Sveriges Television 1978. Den amerikanska westernklassikern blev snabbt populär i Sverige och har under åren hittat en ny publik då den sänts i repris flera gånger, såväl i SVT som i TV3 och TV4.

De största stjärnorna i serien var förstås pionjären Zeb Macahan, spelad av James Arness, och hans brorson Luke Macahan, spelad av Bruce Boxleitner.

Gifte sig med "Macahan"-kollegan

Arness dog 2011, 88 år gammal, men Boxleitner är i högsta grad fortfarande aktiv. Efter "Familjen Macahan" har han haft en framgångsrik karriär med allt från "Tron"-filmerna på 1980-talet till tv-serien "Babylon 5" på 1990-talet och på senare år har han bland annat synts i "Supergirl"-serien.

Annons
Familjen Macahan – med Bruce Boxleitner som Luke uppe till höger. Dåvarande kärleken Kathryn Holcomb nere till höger.

Bruce Boxleitner, som i dag hunnit bli hela 71 år gammal, är också uppmärksammad för sitt liv utanför filmerna och tv-serierna – inte minst då det kommer till hans äktenskap.

Han gifte sig första gången 1977 med sin "Familjen Macahan"-kollega Kathryn Holcomb som pikant nog spelade hans lillasyster Laura i tv-serien. Äktenskapet varade i tio år och paret fick två söner tillsammans.

Andra hustrun – "Lilla huset på prärien"-stjärnan

Desto mer uppmärksammat blev Boxleitners andra äktenskap. 1995 gifte han sig med 14 år yngre Melissa Gilbert – mest känd för rollen som Laura Ingalls i en annan av 1970-talets stora westernserier, "Lilla huset på prärien". Då båda två var tv-stjärnor hade de träffats tidigare, redan när Gilbert var tonåring, och hon har berättat hur hon hade en bild på honom, "Familjen Macahan"-hunken, i sitt skåp i skolan.

Annons
Melissa Gilbert från "Lilla huset på prärien" och Bruce Boxleitner från "Familjen Macahan" var gifta i många år.

Paret fick sonen Michael Garrett Boxleitner tillsammans – namnet var en hyllning till Michael Landon, som spelade Lauras pappa Charles Ingalls i "Lilla huset på prärien", som hade gått bort några år tidigare.

"Luke Macahan" och "Laura Ingalls", detta osannolika par, var gifta till 2011 då Melissa Gilbert ansökte om skilsmässa. Hon sa i ett uttalande att de "älskat varandra länge" men att de till slut bestämde sig för att gå skilda vägar.

Melissa Gilbert, som tidigare i sitt liv haft ett långt förhållande med filmstjärnan Rob Lowe och varit gift med skådespelaren Bo Brinkman, är sedan 2013 gift med en annan skådespelare – 64-årige Timothy Busfield.

Annons
Bruce Boxleitner med nya kärleken Verena King.

Så lever Bruce Boxleitner i dag

Bruce Boxleitner gick vidare till en ännu yngre kvinna – 26 år yngre pr-experten Verena King. Paret gifte sig på Hawaii 2016 och bor i Los Angeles.

Samtidigt har hans skådespelarkarriär gått bättre än på länge och förutom "Supergirl" har han bland annat synts i tv-serierna "Space command", "Gourmet detective" och "Matchmaker mysteries".

Bruce Boxleitner i dag, i sin roll i "Gourmet detective".
Annons