Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Väder-Tone stängdes av från TV4 efter avklädda bilden – så lever hon i dag

21 jul, 2022 
AvLinus Brännström
FotografTT
Tone Bekkestad
Tone Bekkestad tog TV4-publiken med storm – men den norska meteorologen stängdes också av från rutan efter en avklädd bild. Så här lever hon i dag, elva år efter att hon lämnade Sverige.
Annons
5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"Brand logo
5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"

Tv-meteorologer var länge lika med SVT-veteraner som John Pohlman, Curry Melin och Stig Ahlgren. Men i och med TV4:s intåg på tv-marknaden i början av 1990-talet förändrades klimatet – Fyran hade poppigare meteorologer och poppigast av dem alla var Tone Bekkestad.

Den norska meteorologen gjorde entré i rutan i slutet av 1990-talet och blev snabbt TV4:s allra största väderstjärna. Hon blev populär bland tittarna och syntes också på diverse röda mattor.

– Jag blev jätteförvånad över hur mycket positiv återkoppling jag fick. Jag blev verkligen förvånad, har Tone Bekkestad berättat för Hänt.

Tone Bekkestad började på TV4 i slutet av 90-talet.

Hon ställde också till med kontrovers. 2006, samma år som hon deltog i den första säsongen av Let's dance, ställde Tone Bekkestad upp på en lättklädd bild i tidningen Slitz. Något som inte togs emot väl av TV4.

Annons

Kanalen beslutade att stänga av henne från rutan under tre månader – i slutändan blev det dock en kortare period efter att TV4-stjärnor som Lennart Ekdal och Patrick Ekwall protesterat.

– Bilden är jättefin, inte avklädd, utan klassiskt vacker. Jag visar inte så mycket, sa Tone Bekkestad själv till Aftonbladet när de begav sig.

Hon hade själv ingen förståelse för kanalens straff.

– Jag tycker att det är ett väldigt hårt beslut, sa hon till Aftonbladet.

Väder-Tone var en av tv:s mest välbekanta ansikten.

Tone Bekkestad lämnade Sverige

Än i dag kan hon inte förstå att TV4 valde att stoppa henne från rutan.

– Men man lär sig av allt. Så också under Slitz-perioden. På sätt och vis skulle jag inte vilja vara utan det. Jag ser det som erfarenheter, sa hon till Expressen häromåret.

Annons

Tone Bekkestad blev kvar på TV4-vädret till 2011 då hon försvann från rutan. Hon valde samtidigt att lämna Sverige och flytta hem till Norge – orsaken var familjen.

– Min längtan efter att spendera mer tid med mina föräldrar. Vi träffades relativt sällan. Livet har ett slut. Tänk att förlora ens föräldrar och veta med sig att man kunde ha setts mer. Jag hade inte fixat det. Vi har väldigt starka band, jag och mina föräldrar. Vi pratar nästan dagligen, har hon berättat för Hänt om orsaken.

Tone Bekkestad tävlade i Let's dance 2006.

Hon saknar dock Sverige.

– Jag hade en fantastisk tid på TV4. En av de bästa i mitt liv. Jag saknar Stockholm och Sverige, och har jag funderat mycket på hur det hade blivit om jag inte hade flyttat hem. Men allt har sin tid. Man måste göra att val ibland. Jag valde att flytta, och så blev jag kvar här, har Tone Bekkestad berättat för Expressen.

Annons

Så lever Tone Bekkestad i dag

I dag lever Tone Bekkestad, som i juli fyller 52 år, utanför Oslo i ett pampigt hus med utsikt över Oslofjärden. Hon bor med kärleken Frithiof, en flygkapten som hon träffade på en 50-årsfest, och tre bonusbarn.

– Han får mig att skratta nästan jämt. Och så är han omtänksam, har Tone sagt till Hänt om Frithiof som hon kallar sitt livs kärlek.

Efter TV4 har Tone Bekkestad varit egenföretagare i många år och jobbat som föredragshållare och moderator. Numera jobbar hon på ett företag som sysslar med koldioxidavskiljning, en teknik där koldioxid från större utsläpp kan lagras.

Klimatfrågan ligger henne nära.

– Jag tycker att det är skrämmande att vi allt oftare ser extrema väder där människor förlorar sina liv. Översvämningarna i Tyskland gick ju hur snabbt som helst, och naturkrafterna kan orsaka så mycket skada för så många. Det är också skrämmande att vi inte har gjort mer tidigare, med tanke på att informationen har funnits om vad som komma ska, har hon berättat för Expressen.

Annons