Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Crocodile Dundee-skådespelaren Paul Hogan försvann – så ser han ut i dag

14 jan, 2021 
AvAino Oxblod
FotografParamount/Courtesy Everett Collection/TT.
Med rollen som Crocodile Dundee i filmen med samma namn blev skådespelaren Paul Hogan för evigt en del av Hollywood-historien.
Men efter succéerna har Hogan varit väldigt tystlåten och försvunnit från kändisskapet.
Så här lever filmstjärnan i dag – och så här ser han ut.
Annons
6 gånger par från tv blev par i verklighetenBrand logo
6 gånger par från tv blev par i verkligheten

Den första filmen om Mick ”Crocodile” Dundee, Crocodile Dundee – en storviltsjägare i New York, kom 1986 och blev genast en stor hit.

I filmen reser jägaren Dundee, spelad av Paul Hogan, med journalisten Sue Charlton, spelad av Linda Kowlowski, till New York, efter att då två blivit kära under hennes reportageresa i Australien.

Filmen blev Paul Hogans stora genombrott, och fick en uppföljare först 1988, men även 2001. Men efter succéerna med Crocodile Dundee har det varit tyst om Paul Hogan, som inte fortsatte på den Hollywoodbana som många kanske hade väntat sig.

Paul Hogan började sin yrkeskarriär långt från skådespeleriet – i stället var han en byggarbetare, innan han slog igenom för den australiska publiken med sin egen pratshow The Paul Hogan show på 70-talet. Han gjorde också cigarettreklam för märket Winfields, vilket lyfte företagets status och försäljning något enormt.

Linda Kozlowski och Paul Hogan i första filmen om Crocodile Dundee.

Skådespelardebuten kom med Crocodile Dundee när Hogan var 47 år gammal. Han finansierade en del av filmen, som sammanlagt kostade 8,8 miljoner dollar att producera. Med tanke på att de tre filmerna i dag har genererat över 300 miljoner dollar i intäkter så kan man slå fast att det var en minst sagt lönsam affär.

Annons

Så lever Paul Hogan i dag

I dag är det tyst om Paul Hogan, 81, som inte har spelat in film sedan den senaste Crocodile Dundee-filmen 2001. Han är i dag god vän med kollegan Linda Kozlowski, som han också var gift med en tid på 90-talet. Sonen Chance Hogan bor ofta hos sin pappa efter att själv ha gått igenom en skilsmässa.

Hogan är i dag mest omskriven för sin långa skattetvist med de australiska skattemyndigheterna.

Så här ser Paul Hogan ut i dag.

I en intervju med LA Times har Paul Hogan sagt att han är stolt över sin klassiska roll – och menar att det var hans sätt att ge Australien en intressant folkhjälte.

– Det är en bra rollfigur. I Australien har vi inga intressanta folkhjältar. Så jag bestämde mig för att skapa en hjälte själv. Och folk verkar gilla honom.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons