Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Clara Herngren avslöjar: Sista minuten-detaljen på bröllopet med Felix

05 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografBjörn Lindahl/Aftonbaldet/TT
Makarna Clara och Felix Herngren firar snart 18-årig bröllopsdag.
I ett nytt inlägg på hennes blogg berättar Clara om en anekdot från självaste bröllopsdagen – och om hennes egen approach till bröllopsplanering.
Annons
Tre frågor till Clara HerngrenBrand logo
Tre frågor till Clara Herngren

Hon är tv-projektledare och skaparen bakom SVT:s succéserie Bonusfamiljen. Clara Herngren och hennes make Felix kan närmast kallas för svensk tv:s mesta powerpar.

I ett nytt inlägg på Claras blogg, som ligger hos oss på Femina och som hon driver tillsammans med Ann Söderlund, skriver hon om bröllopet med maken. Och förklarar samtidigt varför hon överlät en viktig bröllopsdetalj, till allra sista minuten.

Så träffades Clara och Felix Herngren

Paret träffades för första gången när de båda arbetade på produktionsbolaget Efti. Clara medverkade då i tv-serien Ulveson och Herngren, där Felix var en av huvudpersonerna.

Den 7 juli 2005, drygt två år efter en omvälvande kärlekskarusell, ringde bröllopsklockorna för Clara och Felix.

Annons

– Det känns skitkul. Vi gifte oss borgerligt i Stockholm, berättade Felix för Aftonbladet vid tidpunkten.

I dag är tv-paret Herngren stolta föräldrar till tre gemensamma barn; Bill, Iris och Lisa. De har båda dessutom barn från tidigare förhållanden. 2023 markerar deras 18-åriga bröllopsdag.

Clara, Felix, Vera, Fanny och Leo Herngren 2006
Clara och Felix Herngren i början av deras förhållande år 2006. Här tillsammans med Felix äldsta barn tillika Claras bonusbarn; Fanny, Vera och Leo.

Clara Herngren om bröllopet: Bestämde samma dag

Clara Herngren inleder blogginlägget, som hon passande nog döpt till ”Kan inte du bestämma?”, med att prata om beslutsångest. Eller ja, kanske snarare motsatsen till beslutsångest – friheten hon känner i att låta någon annan bestämma.

”Jag har insett att jag tycker om att lägga mitt liv i andras händer. Inte bokstavligt men jag har inga problem med att låta någon annan fatta beslut åt mig. Jag tycker snarare om det”, skriver hon och förklarar att hon ofta ger både frisörer och servitörer fria tyglar när det kommer till frisyrval och middagsbeställning.

Annons

Vidare berättar hon om en anekdot från bröllopet med Felix för 18 år sedan. Mer specifikt om en detalj som hon lät spara till sista minuten. Nej, ingen kan beskylla Clara för att vara en så kallad bridezilla.

”När Felix och jag skulle gifta oss så gick jag in i en blomsteraffär samma dag som bröllopet på Östermalmstorg. Jag sa nu ska jag gifta mig och du får gärna bestämma vad du tycker jag ska ha för brudbukett. Jag är helt säker på att det kommer bli bättre och finare om du bestämmer det än jag”, skriver hon och fortsätter:

”Och då log hon stort och sa: Jag har jobbat här i 20 år. Detta har aldrig hänt tidigare. Att någon kommer in samma dag som sitt bröllop och helt överlåter till mig att välja brudbukett!”

Annons