Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Elvis Presleys kärlekstriangel – med Marlon Brando

07 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
West side story-skådespelaren Rita Moreno dejtade Elvis Presley – bara för att hämnas på sin expojkvän Marlon Brando.
Efter att ha upptäckt att Gudfadern-skådespelaren var otrogen mot henne valde stjärnan att börja träffa den yngre rockstjärnan istället.
– När Brando fick reda på det dröjde det inte länge innan han började kasta stolar, berätta Rita Moreno i The view.
Annons
5 kändispar som varit tillsammans betydligt längre än du trorBrand logo
5 kändispar som varit tillsammans betydligt längre än du tror

Snart 90-åriga West side story-stjärnan Rita Moreno tillhör den lilla skärvan av Hollywood-elit som är EGOT-vinnare – hon har alltså vunnit både en Emmy, en Grammy, en Oscar och en Tony. Den klassiska musikalfilmen har på hennes cv också sällskap av både Singing on the rain och tv-serien Oz.

Moreno har också haft ett spännande privatliv, något hon delade med sig av nyligen när hon gästade tv-programmet The view, skriver People. Innan Rita gifte sig med maken Leonard Gordon 1965, som hon sedan var gift med fram till hans död 2010, så hade hon en åtta år lång av-och-på-relation med Gudfadern-skådespelaren Marlon Brando. De två träffades när Rita Moreno var 22 år gammal på filminspelningen för Désirée, och den sju år äldre skådespelaren föll för Rita.

Annons

Men under relationens gång kom det fram att Marlon Brando var konstant otrogen mot Rita, något hon först upptäckte när hon hittade kvinnliga underkläder i hans hem som inte tillhörde henne själv.

– Jag hittade underkläder i hans hus och blev såklart förkrossad. Jag åkte hem och grät. Jag var naiv men också väldigt arg, helt rasande.

Dejtade Elvis – som hämnd

Därför var det passande att telefonen ringde nästa dag – med Elvis manager på andra sidan luren. Efter att ha sett Moreno i ett offentligt sammanhang hade den kända rockartisten fattat tycke för henne, och ville nu boka dejt.

– Jag tänkte på de där underkläderna och sa, ”Ja, det skulle jag vilja”, berättar Rita Moreno i The view.

Rita och Elvis träffades flera gånger, men det slog inga gnistor. Den korta relationen påverkade dock Marlon Brando.

– Han var snäll men han var en lantis. Så när Brando fick reda på det dröjde det inte läng innan han började kasta stolar. Han var så arg. Det var fantastiskt, jag bara satt där när han kastade stolarna och höll på.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons