1:41

Efter reklamen: Fem svenska kändispar vi minns

(1:41)

Emma Andersson blev rikskändis över en natt när hon medverkade i Expedition: Robinson 2001. Två år senare var hon tillbaka på ön i en all stars-säsong av realityserien, där hon tog hem vinsten.

Tv-programmet blev början på intensiva år där Emma både fick egna tv-program och gav sig på en karriär som artist.

Harald Treutiger bytte tv-karriären mot ett liv i solen

Men plötsligt ställdes allt på ända. Emma Andersson träffade NHL-proffset Henrik Zetterberg, och de föll snabbt för varandra. Plötsligt behövde hon ta ett beslut och bestämma om hon skulle satsa på kärleken eller karriären.

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det, säger Emma, som numera heter Zetterberg i efternamn, till P4 Extra.

Emma Zetterbergs kamp i USA

I dag har paret sonen Love, 6, och Emma Zetterberg är glad att hon följde med maken till USA. Men de första åren på andra sidan Atlanten var jobbiga för henne. Hon gick från att vara profilerad med en intensiv karriär, till att bli hemmafru.

– Mina första fyra år var jättetuffa i USA. Det var så konstigt, här hade jag ett mål, mitt gäng som jag jobbade, reste och filmade med. Vips så var allt borta. Då kände man sig lite vilsen. Det tog mig ett gäng år, fyra, fem, att landa i det. Vem är jag här? Är jag bara en hockeyfru? Det var tufft, säger hon till P4 Extra.

Så gick det för vinnarna av Expedition: Robinson

Emma Zetterberg förra året.

Christian Örnberg/Expressen/TT

Sedan 2019 har familjen flyttat hem till Sverige igen, och har en stor lyxig villa på 400 kvadratmeter i skånska Ängelholm. De driver nu en baguetteria i Mölle hamn sedan ett par år tillbaka, och företaget har växt ordentligt sedan starten. Emma säger att hon har inspirerats av tiden i USA för att företaget ska bli framgångsrikt.

– Jag är väldigt involverad med allt, alla detaljer. Jag har tagit med mig mycket från USA när det kommer till servicemind-sättet. Det ska vara härligt att komma till oss, berättar Emma Zetterberg i P4 Extra.

Henrik och Emma Zetterberg utanför sin baguetteria i Skåne.

Christian Örnberg/Expressen/TT

Kritik mot Robinson 2021: Utspelar sig i Norrland – utan norrlänningar

Utvald läsning

Femina