Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Emma Zetterbergs tuffa tid – efter beslutet att lämna Sverige

30 jul, 2021 
Hon blev Robinson-Emma med hela svenska folket, men mitt i en hektisk karriär valde Emma Andersson att lämna allt för kärleken.
Helt plötsligt var hon ensam som hockeyfru på andra sidan Atlanten – nu berättar hon om kampen att hitta sitt nya liv.
– Vips så var allt borta. Då kände man sig lite vilsen, säger hon i P4 Extra.
Annons
Fem svenska kändispar vi minnsBrand logo
Fem svenska kändispar vi minns

Emma Andersson blev rikskändis över en natt när hon medverkade i Expedition: Robinson 2001. Två år senare var hon tillbaka på ön i en all stars-säsong av realityserien, där hon tog hem vinsten.

Tv-programmet blev början på intensiva år där Emma både fick egna tv-program och gav sig på en karriär som artist.

Men plötsligt ställdes allt på ända. Emma Andersson träffade NHL-proffset Henrik Zetterberg som spelade i Detroit, och de föll snabbt för varandra. Plötsligt behövde hon ta ett beslut och bestämma om hon skulle satsa på kärleken eller karriären.

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det, säger Emma, som numera heter Zetterberg i efternamn, till P4 Extra.

Annons

Emma Zetterbergs kamp i USA

I dag har paret sonen Love, 6, och Emma Zetterberg är glad att hon följde med maken till USA. Men de första åren på andra sidan Atlanten var jobbiga för henne. Hon gick från att vara profilerad med en intensiv karriär, till att bli hemmafru.

– Mina första fyra år var jättetuffa i USA. Det var så konstigt, här hade jag ett mål, mitt gäng som jag jobbade, reste och filmade med. Vips så var allt borta. Då kände man sig lite vilsen. Det tog mig ett gäng år, fyra, fem, att landa i det. Vem är jag här? Är jag bara en hockeyfru? Det var tufft, säger hon till P4 Extra.

Emma Zetterberg förra året.

Familjen flyttade till Sverige 2019, och de köpte en stor villa på över 300 kvadratmeter i skånska Ängelholm. De öppnade en baguetteria i Mölle hamn, och företaget har växt ordentligt med fler filialer sedan starten. Hösten 2021 valde paret att lägga ut villan till försäljning för 28 miljoner och flytta till en gård utanför Ängelholm.

Emma säger att hon har inspirerats av tiden i USA för att företaget ska bli framgångsrikt.

– Jag är väldigt involverad med allt, alla detaljer. Jag har tagit med mig mycket från USA när det kommer till servicemind-sättet. Det ska vara härligt att komma till oss, berättar Emma Zetterberg i P4 Extra.

Emma Zetterberg

Ålder: 42år

Yrke: Driver ett kaféer med inriktning på baguetter

Bor: Ängelholm

Familj: Maken Henrik och sonen Love

Genombrott: Slog igenom i "Expedition Robinson" 2001 och vinnare av all-star säsongen 2003. Har programlett egna program på Kanal 5 och gett ut musik.

Henrik och Emma Zetterberg utanför sin baguetteria i Skåne.
Annons