Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artisten
1:01

Efter reklamen: Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artisten

(1:01)

Slå på ljud

Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs var bara 16 när hon gjorde Idol-audition.

Innan Cornelia Jakobs tog hela Sverige med storm i Melodifestivalen, och gick och vann med låten Hold med closer, så försökte hon slå igenom på andra sätt. Så tidigt som 2008 gjorde hon audition till Idol. 16 år gammal blev hon dissad av Anders Bagge, och fick åka hem utan guldbiljett.

Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag

När de två möttes igen i Melodifestivalen bad Anders Bagge om ursäkt – men Cornelia är numera glad att hon inte gick vidare i Idol.

– Jag är ganska glad att jag inte gjorde Idol när jag var 16 för jag vet fan knappt vem jag är nu. Vem hade man varit då? Det blir en helt annan resa och jag är tacksam över att jag blivit den jag är idag och resan hit, sa hon till Aftonbladet.

Cornelia Jakobs har visat att hon inte behövde Idol.

MARCO BERTORELLO

Victor Leksell

2017 hoppades Victor slå igenom med Idol.

Victor Leksell har med låtar som Svag blivit en av landets mest spelade artister, men över 100 miljoner streams på Spotify. Men innan han slog igenom testade han vingarna i Idol 2017. Där lyckades han ta sig till kvalveckan via segmentet ”Revanschen” innan han åkte ut. Men det är nog inget han sörjer idag!

Victor Leksell är idag en av landets mest framgångsrika artister.

Karin Törnblom/TT

Marie Picasso försvann från rampljuset – bytte namn efter sjukdomen

Amanda Aasa

Amanda Aasa imponerade på juryn i Idol 2014 – sen lämnade hon.

Amanda Aasa imponerade på juryn och tittarna med sin egenskrivna låt Wrong chemistry på sin audition i Idol 2014, och hon fick en guldbiljett. Men när det var dags för slutaudition såg tittarna inte av henne mer.

2020 dök hon upp i Melodifestivalen med låten Late, och släppte därefter flera singlar.

Amanda Aasa i Melodifestivalen 2020.

Karin Törnblom/TT

Roshana Hoss

Roshana Hoss i Idol 2011.

Roshana Hoss känner många idag igen som influencer på Instagram, där hon har över 70 000 följare. Tillsammans med sin syster Sharareh Hoss driver hon PR-bolaget Hoss agency, och de har också släppt klädkollektioner med märket Na-kd.

När hon fortfarande gick på gymnasiet var Roshana dock med i Idol 2011, där hon tog sig till kvalveckan innan hon åkte ut.

Roshana Hoss driver idag PR-byrå, och har en aspirerande skådespelarkarriär.

Johan Jeppsson/TT

Jakob Karlberg

Jakob Karlberg i Idol 2011.

Jakob Karlberg fick en stor hit med sin sommarplåga och debutsingel Fan va bra 2015, och syntes flitigt i program som Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg. Låten sålde fyra gånger platina, och följdes av singeln Fel på dig. 2020 tävlade Jakob också i Melodifestivalen med låten Om du tror att jag saknar dig.

Idol-vinnaren övervann cancern – nu går drömmen i uppfyllelse

Men innan allt detta var Jakob Karlberg med i Idol 2011, där han fick en guldbiljett när han gjorde sin audition. Han tog sig till slutaudution, men lyckades inte ta sig vidare därifrån till den livesända kvalveckan.

Jakob Karlberg 2020, när han tävlade i Melodifestivalen.

Johan Nilsson/TT

Cazzi Opeia

Moa Carlebecker innan hon blev Cazzi Opeia.

När Cazzi Opeia klev in i Melodifestivalen i år med låten I can't get enough blev det snabbt en hit, och hon tog sig via Andra chansen till finalen. Hon har skrivit åtar till några av världens största artister, som det koreanska pojkbandet BTS.

Jay Smith om livet i dag – sanningen om relationen med Minnah i Idol

Visste du att Cazzi Opeia, som egentligen heter Moa Carlebecker, faktiskt först testade sina vingar i Idol? 2009 tävlade hon i programmet och tog sig till kvalveckan där hon tvingades bort.

Cazzi Opeia i Melodifestivalen 2022.

Karin Törnblom/TT
Mest läst