Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hem till byn-profilen Gunilla Nyroos om kärleken till Lennart Hjulström

07 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
I över 50 år har Gunilla Nyroos synts i både tv, film och på teaterscenerna – och de senaste årtiondena ofta tillsammans med kärleken Lennart Hjulström.
Här avslöjar Hem till byn-skådespelaren hur paret får kärleken att hålla efter alla år.
– Vi har haft och har yrket tillsammans, det är väldigt roligt, säger Gunilla Nyroos till Aftonbladet.
Annons
5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
5 klassiska 80-talsserier vi minns

Den som har tagit del av svensk tv och film de senaste 50 åren har haft svårt att missa Gunilla Nyroos, 76. Skådespelaren och regissören är allra mest känd för sin roll som Lillemor Andersson i Hem till byn, men har också spelat i Raskens, Mio min Mio samt Guldbaggebelönats för sin prestation i Berget på månens baksida.

– Jag tycker jag har fått göra så väldigt mycket roliga och bra saker. När man går hädan kommer det väl stå att man var med i Hem till byn. Det är jag väldigt stolt över, det är en fantastisk serie, har Gunilla Nyroos sagt om karriären i en intervju med Aftonbladet.

Lever tillsammans med Lennart Hjulström

Sedan 1986 har Gunilla Nyroos varit tillsammans med hyllade skådespelaren Lennart Hjulström – som har spelat i en lång rad tv-serier och filmer, samt är pappa till Niklas Hjulström – och 2007 gifte sig paret. Ofta har de två arbetat tillsammans i olika skådespelarprojekt, och trots att de levt tillsammans i 35 år är paret fortfarande lika lyckliga tillsammans, något Gunilla tror påverkas av att de ger varandra utrymme.

Annons

– Vi är ganska självständiga människor men är fortfarande oerhört intresserade av varandra och låter varandra vara ifred när det behövs. Vi har haft och har yrket tillsammans, det är väldigt roligt, säger hon till Aftonbladet.

Även om paret har jobbat en del tillsammans, så finns det också projekt som inte har blivit av. Lennart och Gunilla fick till exempel frågan att spela Rut och Axel Flrogfält i kultklassikern Änglagård, men valde att tacka nej till rollerna. Istället spelades de av Sven Wollter och Viveka Seldahl.

– Det blev så oerhört bra med Viveka som var strålande. Hon gjorde rollen mycket bättre, det blev alldeles rätt, säger Gunilla till Aftonbladet.

Gunilla Nyroos och Lennart Hjulström.
Annons