Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nicolas Cages ord efter exfrun Lisa Marie Presleys tragiska bortgång

18 jan, 2023 
Lisa Marie Presley Nicolas Cage
När den hjärtskärande nyheten om Lisa Marie Presleys plötsliga död spred sig så lämnades nära, kära och beundrare i chock och förtvivlan. Nu öppnar exmaken Nicolas Cage upp om sorgen efter Lisa Maries tragiska bortgång.
Annons
Lisa Marie Presley har gått bortBrand logo
Lisa Marie Presley har gått bort

Elvis och Priscilla Presley fick ett barn tillsammans; dottern Lisa Marie Presley. När Lisa Marie var nio år gammal dog Elvis, vid 42 års ålder den 16 augusti 1977

Sedan dess har familjen råkat ut för flera svåra tragedier och dödsfall.

På kvällen den 12 januari stod det klart att Elvis och Priscilla Presleys enda barn, Lisa Marie, hade somnat in.

Elvis Presley Priscilla Presley dotter Lisa Maria Presley

Lisa Marie Presley hittades medvetslös av exmaken

Det var under torsdagskvällen som Lisa Marie Presley hittades medvetslös i sitt hem i Los Angeles. Det var hennes exman, Danny Keough, som hittade henne. Han utförde hjärt- och lungräddning på Lisa Marie, varpå hon fördes till sjukhus med ambulans.

Annons

”Min älskade dotter Lisa Marie har skyndats till sjukhus. Hon får nu den bästa vården. Snälla be för henne och vår familj. Vi känner era böner runt om i världen”, skrev mamma Priscilla Presley i ett inlägg på Instagram.

Men Lisa Maries liv gick inte att rädda och senare kom ett nytt uttalande från modern.

– Det är med tungt hjärta jag måste dela med mig av de förkrossande nyheterna att min vackra dotter Lisa Marie har lämnat oss. Hon var den mest passionerade, starka och kärleksfulla kvinnan jag någonsin träffat, sa Priscilla Presley enligt AP.

Annons

Lisa Marie lämnade efter sig tre barn; dottern Riley Keough, 33, från äktenskapet med Danny Keough och de 14-åriga tvillingarna Finley Aaron Love Lockwood och Harper Vivienne Ann Lockwood, från relationen med Michael Lockwood.

Lisa Marie Presleys tragiska liv

Livet i kölvattnet efter en världsstjärna kan te sig enkelt utifrån. Att exempelvis inte behöva oroa sig över sin ekonomi, som arvtagerska till miljontals kronor, kan betraktas som goda förutsättningar för att leva det goda livet. Men Lisa Marie Presleys liv präglades av hårda motgångar och svåra trauman.

Annons

Efter Elvis Presleys död ingick Priscilla Presley i en kärleksrelation med Michael Edwards. Lisa Marie har senare anklagat honom för att ha utsatt henne för sexuella trakasserier och övergrepp, från att hon var 12 till 15 år gammal.

Under den tuffa perioden började Lisa Marie också bli beroende av droger – och hon missbrukade kokain redan som 14-åring. Senare i livet tampades hon också med drogmissbruk och 2008 övergick hon till att missbruka opioider.

– Jag är tacksam över att jag lever i dag. Och över att ha fyra vackra barn som har gett mig den mening med livet som har tagit mig genom de mörka tiderna, har hon sagt till People.

Lisa Marie Presley ung
Annons

Lisa Marie Presleys trassliga kärleksliv

Lisa Marie Presley har också flera trassliga och destruktiva relationer i bagaget. Hon har varit gift och skild fyra gånger och samtliga relationer har varit mycket omtalade.

Redan som 20-åring gifte hon sig med artisten och skådespelaren Danny Keough. Tillsammans fick de två barn; dottern Riley och sonen Benjamin Keough, men valde att gå skilda vägar 1994.

Lisa Marie Presley Danny Keough

Samma år gifte Lisa Marie om sig, med ingen mindre än superstjärnan Michael Jackson. Men äktenskapet varade inte länge och 1996 skilde de sig.

Annons
Lisa Marie Presley Michael Jackson

År 2002 gifte hon sig för tredje gången med skådespelaren Nicolas Cage. Även den relationen varade i två år innan den tog slut.

Lisa Marie Presley Nicolas Cage

Två år senare, 2006, gifte sig Lisa Marie på nytt – den här gången med musikern Michael Lockwood. Paret fick två barn ihop, tvillingarna Harper och Finley. När tvillingdöttrarna var åtta år gamla ansökte de om skilsmässa, vilket blev början på en lång och svår rättsprocess. Exparet anklagade varandra för såväl övergrepp som drogmissbruk – och döttrarna behövde bo hemma hos mormor Priscilla Presley under en tid. År 2021 gick skilsmässan igenom.

Annons
Lisa Marie Presley Michael Lockwood

Lisa Marie Presleys son Benjamin Keoughs tragiska bortgång

Utöver svåra tider av drogmissbruk och destruktiva relationer var Lisa Marie Presley med om en hemsk tragedi tre år innan sin död, när hennes son Benjamin Keough tog sitt liv 2020.

MÅR DU DÅLIGT? HIT KAN DU VÄNDA DIG FÖR ATT FÅ HJÄLP:

Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk.

Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång.

Ring 112 eller åk till en akutmottagning.

Om möjligt – lämna inte personen ensam. Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Bris: 116 111, bris.se.

Bris vuxentelefon: 077-150 50 50.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Mind: chatt på mind.se

Minds stödtelefon Självmordslinjen: 90101

Minds föräldratelefon: 020-85 20 00.

Röda Korset: redcross.se.

Jourhavande kompis: Chattjour finns på jourhavandekompis.se

SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 020 -18 18 00.

Källa: mind.se och www.spesistockholm.se

Annons

27 år gammal tog Benjamin livet av sig på en fest. Samma år, på Benjamins födelsedag, skrev Lisa Marie följande på Instagram:

”Min vackra vackra ängel. Jag dyrkade marken du gick på, på den här jorden och nu i himlen. Mitt hjärta och min själ följde med dig. Djupet av smärtan är kvävande och bottenlöst utan dig varje ögonblick av varje dag. Jag blir aldrig densamma. Snälla vänta på mig min älskling, och håll min hand medan jag stannar och fortsätter skydda dina småsystrar och finns här för Riley. Jag vet att du hade velat det. Grattis på födelsedagen min fina fina pojke. Du var alldeles för bra för den här världen”.

Annons

Exmaken Nicolas Cages ord efter ex-frun Lisa Marie Presleys död

När Lisa Marie Presley själv somnade in lämnade hon världen i chock och bedrövelse. Nu öppnar nära och kära upp om den stora förtvivlan de känner över Lisa Maries tragiska bortgång.

Exmaken Nicolas Cage är en av de som har valt att tala ut om sin sorg och saknad.

Lisa Marie Presley Nicolas Cage talar ut

– Det här är förkrossande nyheter. Lisa hade det bästa skrattat av alla jag någonsin har träffat. Hon lyste upp varje rum, och mitt hjärta är krossat. Jag hittar lite tröst i att tänka att hon nu har återförenats med sin son Benjamin, säger Nicolas Cage enligt Entertainment Online.

Annons