Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Melania Trumps vägrade ha munskydd – på barnsjukhuset

16 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografJACQUELYN MARTIN/TT.
Melania Trump läser julsaga på barnsjukhus – utan munskydd.
Att Donald Trump och hans trogna följare är minst sagt skeptiska till munskydd är vida känt, men även hans fru Melania Trump verkar ha svårt för dem.
När första damen skulle högläsa för barn på ett barnsjukhus vägrade hon ha på sig munskydd – trots att det går emot sjukhusets regler att inte ha det.
– Det är underbart att vara här. Det här är en av mina favorithändelser under julen, sa Melania Trump vid besöket.
Annons
5 First Ladys vi minnsBrand logo
5 First Ladys vi minns

Första damen Melania Trump är ute på sina sista uppdrag som presidenthustru, innan hon och maken Donald Trump lämnar plats i Vita huset åt Joe och Jill Biden i januari.

Men den forna modellen hinner fortfarande uppröra, under den korta tid hon har kvar på postionen som USA:s första dam

När Melania Trump nyligen skulle högläsa för sjuka barn på ett barnsjukhus, något hon gjort de senaste åren kring jul, så vägrade hon ha på sig ett skyddande munskydd. Detta trots att sjukhusets regler tydligt uttrycker att det är krav på munskydd på barnsjukhuset.

– Det är underbart att vara här. Det här är en av mina favorithändelser under julen, sa Melania Trump vid besöket.

Melania Trump bröt mot sjukhusets regel – Vita husets försvar

Sjukhusets regler lyder: ”Alla måste bära munskydd hela tiden i hela sjukhuset för att förhindra smittspridning av covid-19”. I reglerna står också uttryckligen att man ska: ”bära munskydd när man kommer in i sjukhuset. Det inkluderar alla publika områden, som korridorer och kafeterian”.

Annons

Melania Trump, som tillsammans med maken Donald fick covid-19 tidigare i år, och numera är frisk från sjukdomen, satt med långt avstånd till barnen och de övriga besökarna. Vita huset säger också i en kommentar till CNN att riktlinjerna för hela Columbiadistriktet, där både sjukhuset och Vita huset ligger, är att man kan vara utan munskydd när man håller tal.

Melania Trumps besök såg inte heller ut som det gjort de tidigare åren. Bara ett begränsat antal barn var med henne i rummet, medan de flesta andra fick följa det på en livesändning från sina respektive rum.

Läs mer:

Annons