Melania Trump läser julsaga på barnsjukhus – utan munskydd.
Slå på ljud

Första damen Melania Trump är ute på sina sista uppdrag som presidenthustru, innan hon och maken Donald Trump lämnar plats i Vita huset åt Joe och Jill Biden i januari.

Men den forna modellen hinner fortfarande uppröra, under den korta tid hon har kvar på postionen som USA:s första dam

När Melania Trump nyligen skulle högläsa för sjuka barn på ett barnsjukhus, något hon gjort de senaste åren kring jul, så vägrade hon ha på sig ett skyddande munskydd. Detta trots att sjukhusets regler tydligt uttrycker att det är krav på munskydd på barnsjukhuset.

– Det är underbart att vara här. Det här är en av mina favorithändelser under julen, sa Melania Trump vid besöket.

Melania Trump bröt mot sjukhusets regel – Vita husets försvar

Sjukhusets regler lyder: ”Alla måste bära munskydd hela tiden i hela sjukhuset för att förhindra smittspridning av covid-19”. I reglerna står också uttryckligen att man ska: ”bära munskydd när man kommer in i sjukhuset. Det inkluderar alla publika områden, som korridorer och kafeterian”.

Melania Trump, som tillsammans med maken Donald fick covid-19 tidigare i år, och numera är frisk från sjukdomen, satt med långt avstånd till barnen och de övriga besökarna. Vita huset säger också i en kommentar till CNN att riktlinjerna för hela Columbiadistriktet, där både sjukhuset och Vita huset ligger, är att man kan vara utan munskydd när man håller tal.

Melania Trumps besök såg inte heller ut som det gjort de tidigare åren. Bara ett begränsat antal barn var med henne i rummet, medan de flesta andra fick följa det på en livesändning från sina respektive rum.

Läs mer:

Michelle Obamas kritik efter artikeln om Jill Biden

Ilskan mot Melania Trump efter nya tennisbyggnaden vid Vita huset

Melania Trump vill släppa bok om tiden i Vita huset