Merja om den stora kärleken och familjen
0:39

Efter reklamen: Merja om den stora kärleken och familjen

(0:39)

Slå på ljud

Efter hennes medverkan i premiärsäsongen av SVT:s succéserie Hotell Romantik i våras, har Merja Haanpää blivit en mycket omtyckt realityprofil. Hon var en av 28 singlar á 65+ som sökte efter kärleken under inspelningen av programmet, i den vackra schweiziska alpstaden Davos.

Det blev ingen kärleksmatch för henne i Hotell Romantik – förutom den med svenska folket, vars hjärtan hon fångade med sin varma personlighet!

När Femina träffade Merja tidigare i våras berättade hon om var hennes positiva livsinställning kommer från, om höjdpunkterna i hennes 70-åriga liv och om de viktigaste lärdomarna hon skaffat sig på vägen.

Nanne Grönvall och maken Peter firar 29 år som gifta: Gått igenom så mycket

Hotell Romantik-Merjas 3 livsråd

Här nedan har vi samlat Merja Haanpääs topp tre-livsråd – och vi uppmuntrar dig att ta anteckningar (det gör i alla fall vi)!

1. Tillåt dig själv att göra fel

– Tillåt dig själv att göra fel. Jag tycker att alla måste ta sina egna blåmärken, man lär sig av det och det kan vara olika saker. Göra misstag och gå på lite törnar. För det stärker en!

2. Älska dig själv (som du är)!

– Det händer någonting om du börjar laborera med det som är du. När unga människor, med sina vackra ansikten och kroppar, börjar laborera i tidig ålder… Det tycker jag inte är bra. Jag kan ibland skämta om ”Om jag sätter i fillers, vad händer med Merja då?”, säger hon och visar hur hon skulle se ut om hon laborerade med sitt ansikte.

3. Lita på dig själv

– Lita på dig själv och tänk utifrån dig själv. Vad tycker du? Vad känns rätt för dig? Och ut i världen!

Se hela videon med Merjas livsråd här nedan:

7 kändisfamiljer som varit i rampljuset i generationer

”Den enda livscoach jag behöver”

Merjas tre livsråd har slagit an hos många. I kommentarsfältet under videon av Merja i Feminas Instagramflöde skriver några glada följare:

”Merja borde ha ett eget tv-program!!!”, konstaterar någon.

”Den enda livscoach jag behöver”, låter en annan meddela.

”Härligt att höra Merja”, skriver en tredje.

”Helt rätt”, kommenterar en fjärde.

”Fantastiskt klok och fin! Merja gjorde hela programmet… Glädjespridare deluxe!”, skriver någon annan.

Mest läst