Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Oscars gulliga kommentar till mamma Victoria – inför alla!

07 sep, 2020 
AvEllen Myrgård Lindén
FotografPatrik Österberg/TT
Oscar överraskade under ett kungligt uppdrag tillsammans med mamma och pappa. Lillprinsens gulliga kommentarer blev en riktig snackis!
Annons

De kungliga syskonen Estelle och Oscar jämförs ofta. Man har sagt att storasyster är utåtriktad medan lillebror är betydligt mer försiktig. Dessutom har många lyft fram prinsessans nyfikenhet och att hon är så vetgirig.

Men innan sommaren deltog kronprinsessfamiljen i en tv-sändning och då fick svenskarna minsann se att prins Oscar är minst lika hungrig på kunskap som Estelle. Han har fyllt 4 år och deltar nu i de kungliga aktiviteterna på ett helt annat sätt.

Under tv-sändningen, som sändes i SVT på nationaldagen, guidade Victoria och Daniel tv-tittarna i en digital versin av “Öppet slott”, som i vanliga fall lockar hundratals besökare. Men på grund av coronavirusets aggressiva spridning fick kungafamiljen tänka om.

kronprinsessfamiljen
Kronprinsessfamiljen under nationaldagen.

Kronprinsessan tog alltså med sig sin familj, och hela svenska folket, in till slottet och i videon kunde man se de kungliga syskonen springa runt i de stora salarna – från Lejonbacken till Vita havet.

Annons

Prins Oscars oväntade ord i tv-sändningen

Och roligast av allt var förstås att vi fick höra prins Oscars kommentarer och reflektioner kring rundturen.

prins oscar kronprinsessan victoria
Prins Oscar var riktigt frågvis under rundturen på slottet!

– Oscar, vet du vad det här rummet heter? Lovisa Ulrikas matsal. Det var alltså den här drottningens matsal, berättar mamma Victoria i videoklippet och pekar på ett porträtt på väggen.

– När det är nationaldagen, då brukar mormor och morfar ha en stor mottagning för det officiella Sverige här, fortsätter kronprinsessan.

– Men inte nu för att det är corona, svarar lillprinsen.

– Nej precis, det är därför vi vill komma hit och visa några av rummen i alla fall, förklarar Victoria pedagogiskt.

Hon fortsätter med att berätta om Karl XIV Johan och att han frös väldigt mycket i slottets kalla korridorren.

Annons

– Han var ju fransman, från södra Frankrike, och var van vid värme. Så vet ni vad han gjorde! Han tog emot sina statsråd från sängen. Titta, han har nattskjorta på sig!

– Det var ju bra tänkt, säger Estelle (som alltid kommer med finurliga kommentarer).

Men Oscar grunnar på något helt annat.

– Mamma, hur vet du det?

Läs mer:

Annons