Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Oväntade upptäckterna efter stjärnornas tragiskt för tidiga död

26 apr, 2023 
Carrie Fisher och Robin Williams.
Många av våra största stjärnor genom tiderna har sorgligt nog gått bort i alldeles för ung ålder.
Somliga fall har också fortsatt att skapa rubriker långt efter de tragiska dödsfallen – eftersom oväntade upptäckter gjorts mycket senare.
Annons
5 dödsolyckor som inträffat på filminspelningarBrand logo
5 dödsolyckor som inträffat på filminspelningar

Det finns dessvärre allt för många exempel på älskade världskändisar som lämnat oss alldeles för tidigt. När en stor stjärna släcks för gott så skapas ett alldeles särskilt tomrum. Självklart är lidandet störst för nära och kära – men även beundrarskaran lämnas i stor sorg.

I flera fall har kändisarna som somnat in för tidigt tragiskt gått bort under udda omständigheter. I vissa fall har dödsorsaken varit tydlig från första början, men vid somliga frånfällen har det gjorts otäcka upptäckter långt efter dödsfallet.

Här är fem saknade världsstjärnor, vars dödsfall inte bara har chockat och skakat – utan även förbryllat eftervärlden.

Heath Ledger

Heath Ledger

Heath Ledger gjorde fullkomlig succé som jokern i Batman-filmen The Dark Knight. Han har många gånger hyllats som den bästa jokern någonsin – och skådespelaren är oerhört saknad.

Annons

Det var den 22 januari år 2008 som stjärnan hittades medvetslös i en lägenhet på Manhattan i New York.

Hans liv gick inte att rädda – och efter en medicinsk utredning stod det klart att skådespelaren oavsiktligt hade kombinerat mediciner som tillsammans tog hans liv. Det rörde sig om receptbelagda mediciner, såsom sömnmedel, ångestdämpande och smärtstillande läkemedel, enligt Daily Mail.

Därefter började rykten spridas om att Heath Ledger hade varit deprimerad, men skådespelarens systrar har senare gått ut och dementerat påståendena.

Brittany Murphy

Brittany Murphy

Skådespelaren Brittany Murphy, känd från filmer som Clueless, Girl, Interrupted, och 8 mile, blev tragiskt nog bara 32 år gammal. Den 20 december år 2009 somnade hon in – och lämnade världen i chock och sorg.

Annons

Hon hade haft symptom som liknade influensa i några dagar innan hon, en vinterdag, kollapsade i sin mammas armar. Inte långt senare var skådespelaren död, i den behandlingsbara sjukdomen lunginflammation. På grund av Hollywoodstjärnans mensblödnignar hade hon drabbats av anemi och olyckligtvis hade järnbristen försvagat hennes immunförsvar.

Om Brittany Murphy hade uppsökt sjukvård så hade hon antagligen kunnat vara vid liv i dag, enligt hennes rättsläkare Ed Winter:

– Hennes död hade gått att förhindra. Murphy hade planer på att gå till läkaren, men dog tragiskt innan hon hann dit. Det här handlar om en person med blodbrist som hade lunginflammation, och som tog medicin när hon både fått läkarvård.

Kort därpå drabbades familjen av nästa tragedi. Bara några månader senare hittades Brittany Murphys make Simon Monjack i samma sovrum, död i samma kombination av blodbrist och lunginflammation.

Än i dag finns inga svar på det märkliga – och hemska – sammanträffandet, utan Monjacks död beskrivs som naturlig.

Carrie Fisher

Carrie Fisher

Säkert minns du Carrie Fisher i rollen som prinsessan Leia i Star Wars-originalfilmerna, om inte i någon av de andra storfilmerna som hon medverkat i.

Annons

Skådespelaren avled år 2016, den 27 december, bara 60 år gammal. Hon drabbades av en hjärtattack under en flygning mellan London och Los Angeles och trots att hon fick läkarvård gick hennes liv inte att rädda. Fyra dagar senare somnade Carrie Fisher in – och det meddelades att det var sömnapné som låg bakom dödsfallet.

Men efter en toxikologisk undersökning visade det sig också att Hollywoodstjärnan hade alkohol och en blandning av flera droger i kroppen.

Carrie Fishers mamma, Singing in the rain-stjärnan Debbie Reynolds, var vid hennes dotters sida på sjukhuset. Under förloppet uppdaterade hon fansen med jämna mellanrum om skådespelarens tillstånd, och fram till hennes död var Debbie Reynolds optimistisk.

När dottern avled blev sorgen för mycket för henne. Dagen efter drabbades Debbie Reynolds av en stroke och avled senare på sjukhus.

Prince

Prince

Det var den 21 april 2016 som världsartisten Prince somnade in, 57 år gammal. Men stjärnans död fick sin förklaring först två år senare – och det visade sig vara en oavsiktlig överdos.

Annons

Nya uppgifter år 2018 visade att det var opioiden fentanyl som låg bakom Princes död. Drogen, som är hundra gånger starkare än morfin, hade stjärnan dock tagit av misstag. Artisten trodde att han tog läkemedlet Vicodin, men tabletten var i stället en farlig kopia.

– Prince hade ingen aning om att han tog ett piratkopierat piller som kunde döda honom, har åklagaren Mark Metz sagt till TMZ.

Robin Williams

Robin Williams

Chocken och sorgen var enorm när beskedet om skådespelaren Robin Williams död kom. Den 11 augusti år 2014 hittades han avliden i sitt hem, efter att ha tagit sitt liv. Han hade under en tid kämpat med ångest och depression och även diagnostiserats med Parkinsons sjukdom.

Senare fick skådespelarens beundrarskara veta att Robin Williams sista tid i livet hade präglats av ännu mer lidande, på grund av en sjukdom som han själv aldrig fick vetskap om. Världsstjärnan kämpade nämligen i blindo mot Lewykroppsdemens – en diagnos som kunde ställas först efter Robin Williams död.

I essän Terroristen i min mans hjärna i Neurology har skådespelarens änka Susan Schneider Williams senare beskrivit makens okända sjukdomskamp.

”Robin höll på att bli galen och han visste om det”, skrev hon bland annat i essän.

Källa: MSN

Annons