Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Carrie Fisher och mamma Debbie Reynolds dog dagarna efter varandra

21 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Star Wars-skådespelaren Carrie Fisher var bara 60 år när hon hastigt gick bort i sviterna av en hjärtattack.
Bara dagen därpå dog hennes mamma, Hollywoodikonen Debbie Reynolds, i en stroke – förkrossad av sorg över sin dotters död.
– Jag saknar henne så mycket, jag vill vara med Carrie, ska Reynolds ha sagt när hon kördes till sjukhus kort före sin bortgång.
Annons
5 älskvärda filmer från 80-taletBrand logo
5 älskvärda filmer från 80-talet

De följde varandra genom livet, ända in i slutet. Singing in the rain-stjärnan Debbie Reynolds var bara 24 år gammal när hon blev mamma till dottern Carrie Fisher, som hon fick med maken Eddie Fisher. Två år senare föddes lillebrodern Todd, innan Eddie Fisher lämnade sin fru för Elizabeth Taylor, som han gifte om sig med samma år som skilsmässan, 1959.

Carrie Fisher gick, som vi alla vet, i sin mammas fotspår, och blev även hon en Hollywood-legendar genom sin roll som prinsessan Leia i Star Wars-filmerna. Genom sitt liv tampades Carrie Fisher med missbruksproblem, och när hon var i 20-årsåldern ville hon inte alls ha md sin kända mamma att göra.

– Hon tog totalt avstånd. Hon pratade inte med mig i säkert tio år, har Debbie Reynolds berättat.

Annons

Carrie Fishers tragiska död

Men under sina sista år i livet var mor och dotter tajtare än någonsin, och tillbringade mycket tid tillsammans. När Carrie Fisher den 23 december 2016 drabbades av en omfattande hjärtattack på en flygning mellan London och Los Angeles var det mamma Debbie som uppdaterade fansen om hennes hälsotillstånd i meddelanden på Twitter. Hon skyndade sig också för att vara hos dottern på sjukhuset så fort hon kunde.

Men trots all läkarvård så gick inte Carrie Fishers liv att rädda. Efter 4 dagar, den 27 december, gick hon bort. Carrie Fisher blev 60 år gammal.

– Debbie var hos dottern på sjukhuset nyligen och var väldigt optimistisk. Men i morse brakade allt samman igen, sade en uppgiftslämnare till Radaronline efter dödsfallet.

Debbie Reynolds dog dagen därpå

I sin sorg skrev Debbie Reynolds ett uttalande på Facebook och tackade för allt stöd.

”Tack alla som uppskattade gåvan och talangen hos min älskade och fantastiska dotter. Jag är tacksam för era tankar och böner som nu leder henne till nästa anhalt. Med kärlek, Carries mamma”, skrev hon.

Sorgen efter dottern blev för mycket för 84-åriga Debbie Reynolds. Dagen efter sin dotters död drabbades hon själv av en stroke, och fördes i ilfart till sjukhuset där även hon somnade in. Hennes son Todd Fisher var med henne när hon blev akut sjuk, och har berättat om sin mammas längtan efter att få återförenas med sin dotter.

– Jag saknar henne så mycket, jag vill vara med Carrie, ska Debbie Reynolds ha sagt.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons