Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför väljer Pernilla Wahlgren bort botox: ”Det var en mardröm”

26 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCharlotte Brunzell/TT
Trots att Pernilla Wahlgren har ett otroligt fullbokat schema, med många olika uppdrag, så slarvar hon aldrig med hudvårdsrutinen.
I en intervju med Femina delar hon med sig av tankarna kring stress, rynkor och skönhetsingrepp.
– Det var botox jag testade då och jag såg helt galen ut, berättar artisten.
Annons
Pernilla Wahlgren om husbygget och nya serien: ”Våga lita på dig själv”Brand logo
Pernilla Wahlgren om husbygget och nya serien: ”Våga lita på dig själv”

Pernilla Wahlgren har många bollar i luften. I dagarna har det nya tv-programmet Villa Wahlgren premiär, i vilken tv-tittarna får följa hennes utmanande resa med bygget av drömhuset.

När Femina träffar realityprofilen på pressträffen inför premiären av tv-programmet, onsdagen den 26 april, frågar vi om upplevelsen med husprojektet – och hur hon tar hand om sig själv när det är stressigt i tillvaron.

Aktuell med nya programmet Villa Wahlgren

Det har gått drygt två år sedan Pernilla Wahlgren köpte bergstomten på Lidingö med hopp om att kunna bygga sitt drömhus där. Hon berättar att hon länge hade känt sig klar med det ”gröna huset”, men medger att det ändå var ett smått galet beslut att bestämma sig för att dra igång ett omfattande husbyggarprojekt.

Annons

– Det var slump att jag hittade en tomt och så bestämde jag mig för att göra en jättekonstig grej egentligen som ensamstående singelmorsan med tre utflugna barn: att jag skulle bygga ett hus. Men så blev det. Det har varit en jätteutmaning.

I dag står huset (nästan) helt färdigt och Pernillas fästman, som hon träffade och blev tillsammans med under tiden som huset byggdes, Christian Bauer har flyttat in.

Så får Pernilla Wahlgren tiden att räcka till

I första avsnittet av programmet säger Pernilla att hon ”kanske tagit sig vatten över huvudet” för att hon arbetar så mycket. Hon berättar för Femina hur hon fått tiden att räcka till.

– Jag har inte kunnat vara på plats hela tiden eftersom jag har varit på turné större delen av de här två åren som det har tagit att bygga huset. Men jag har använt varje liten paus i tv-inspelningar eller teaterproduktioner, så fort jag haft lite tid över.

Pernilla medger också att hon fått stor hjälp av sin inredare Lisa, från Home of Ess, som kunnat fatta en del beslut åt henne.

– Hon har också tagit mig lite utanför min comfort zone. På ett bra sätt, säger hon.

Slarvar aldrig med hudvården: Många glömmer dekolletaget

Pernilla Wahlgren lever ett minst sagt fartfyllt liv, men stresströskeln är hög och hon prioriterar att ta hand om sig själv även när det är fullbokat i schemat. Framför allt prioriterar hon att ta hand om hyn, som ju påverkas mycket av stress.

Annons

– Jag går aldrig och lägger mig med och är väldigt noggrann med bra rengöring. Jag kör som en liten ritual varje dag hemma i badrummet. Jag har alltid serum, ögonkräm, dag- eller nattkräm. Och så brukar jag lägga ansiktsmask flera gånger i veckan, förklarar hon.

Intresset för hudvård har hon dessutom utvecklat till en affärsidé, genom hennes nylanserade hudvårdsvarumärke L'Acuila. Hon tyckte nämligen att det fanns en skönhetsprodukt som saknades på marknaden.

– Nu har jag släppt en dekolletagekräm för halsen. Det var det första jag sa att jag ville ha. Det är ett område som man ofta glömmer. Man kan ha världens slätaste ansikte, men så krackelerar huden där. Det är inte roligt, säger hon och poängterar också att det är extra viktigt för 30-åringar att börja ta hand om det området i tid.

Därför väljer Pernilla Wahlgren bort botox: ”Såg galen ut”

Hur tänker Pernilla själv kring hudens åldrande? Hon delar med sig av hennes bästa skönhetstips i priskategorin: gratis.

– Det bästa skönhetsknepet är ju att skratta mycket. Då får man lite skrattrynkor, men de är bara positiva tycker jag.

Du skulle aldrig testa på något skönhetsingrepp för rynkor?

– Nej, jag testade en gång faktiskt. Det var en mardröm, för jag använder mina ansiktsmuskler så mycket. Det var botox jag testade då och jag såg helt galen ut. Så nej, det är inte min grej. Då satsar jag hellre på en riktigt bra ögonkräm.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons