Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Pierce Brosnans kärleksvändning efter hustruns tragiska död

10 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografBei/REX
Med rollen som James Bond på cv:t är det nog många som tänker på Pierce Brosnan som en riktig kvinnokarl.
Men efter att hans första hustru tragiskt gick bort har skådespelaren varit gift med sin nuvarande fru i 20 år.
– Keely har alltid varit vänlig och förstående och uppmuntrat mig att sörja Cassie, har Pierce Brosnan sagt.
Annons
Hollywoods mest ikoniska kändisparBrand logo
Hollywoods mest ikoniska kändispar

Pierce Brosnan var en ung och lovande skådespelare som precis hade tagit examen från scenskolan när han för första gången träffade den australiska skådespelaren Cassandra Harris. Han tyckte att hon var så vacker och oåtkomlig att han inte ens tänkte tanken på att bjuda ut henne. Men de två började dejta och blev ett par, och 1980 gifte den då 27-åriga Pierce Brosnan med den den 32-åriga Cassandra Harris.

Pierce Brosnan och Cassandra Harris spelade in tv-serier tillsammans.

– Vilken vacker kvinna. Jag trodde aldrig för ett ögonblick att hon skulle vara någon jag skulle tillbringa 17 år av mitt liv med har Pierce Brosnan berättat.

Annons

När paret blev tillsammans var Cassandra den som hade en framstående karriär, bland annat med en roll i James Bond-filmen For your eyes only 1981. Men under tiden tillsammans blev även Pierce Brosnan allt mer framgångsrik, med roller både i tv och film. 1986 adopterar Pierce Brosnan också Cassandras barn från en tidigare relation, efter att deras pappa gått bort.

Pierce Brosnans hustru går bort

Pierce och Cassandra fick 11 år av äktenskap tillsammans, men 1991 somnar Cassandra Harris in, 43 år gammal, efter att ha varit sjuk i livmodercancer under en tid.

Efter hustruns tragiska, och alltför tidiga, bortgång, står Pierce Brosnan ensam kvar med deras barn och är förkrossad.

– Det finns en ofattbar grymhet i det hela, att förlora en person som man delat allt med. Det är första gången i mitt liv jag någonsin upplevt riktig sorg, och det är överväldigande, sa Pierce Brosnan i en intervju 1992, ett år efter hustruns död.

Annons

Stöttas av frun att sörja exfrun

Kanske trodde skådespelaren att han aldrig skulle hitta kärleken igen – men så fel han hade. Tre år efter Cassandras död kommer Keely Shaye in i hans liv. Shaye jobbar som journalist, och det är genom jobbet som de två träffas på en fest. Det tar inte lång tid innan de är ett par, och Pierce gör allt för att de ska vara tillsammans.

Keely Shaye och Pierce Brosnan 2002.

– Vart jag än åkte i världen så saknade jag henne, så jag skickade henne biljetter så att vi kunde vara tillsammans. Vi verkade bara passa, har Pierce Brosnan sagt i en intervju.

Annons

Nu har paret varit gifta i 20 år och har två barn tillsammans, födda 1997 och 2001. Men samtidigt som han föll för Keely, så stöttades han i att sörja sin exfru.

– Keely har alltid varit vänlig och förstående och uppmuntrat mig att sörja Cassie. Jag antar att Keely är min polstjärna, som alltid ser efter mig, har han sagt.

Pierce Brosnan med hustrun Keely Shaye 2018.
Annons