Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det för Nina och Kim som vann Melodifestivalen med Friends

18 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJessica Gow/TT.
Friends Nina Inhammar
2001 vann bandet Friends Melodifestivalen med Lyssna till ditt hjärta – men två år senare splittrades succégruppen.
I dag har sångerskorna Nina Inhammar Allard och Kim Kärnström helt andra karriärer.
– Nu det är kul med musik igen och det är jag väldigt glad för, säger Nina.
Annons
Minns du vinnarna av Melodifestivalen?Brand logo
Minns du vinnarna av Melodifestivalen?

Det var i början av 2000-talet som gruppen Friends hade sin storhetstid och levererade hits på löpande band till det svenska folket. De tävlade i Melodifestivalen tre gånger och 2001 vann de hela tävlingen med låten Lyssna till ditt hjärta, vars engelska version Listen to your heartbeat hamnade på en femte plats i Eurovision song contest samma år.

Tiden efter vinsten blev minst sagt hektisk, och efter två intensiva år till så valde de att gå skilda vägar. I stället fortsatte Nina och Kim som en duo, och tävlade i Melodifestivalen 2004 med låten En gång för alla.

– Vi var trötta i bandet, var inte överens, det blev så mycket lättare med bara oss två. Jag flyttade till Stockholm 2003, egentligen för att få rätt hjälp för min panikångest, jag hade ju haft rätt stökigt när jag växte upp. Nu behövde jag göra bokslut över mitt liv och träffade en bra terapeut, har Kim Kärnström berättat för Hänt.

Annons

Det gör Nina och Kim i Friends i dag

Men efter ytterligare två år tillsammans som duo valde de två att lägga ner musikkarriären helt och satsa på andra yrken.

Kim Kärnström höll sig i mediabranschen och är i dag programledare i P4 Väst, och har flyttat hem till Uddevalla. Hon är väldigt nöjd med sitt beslut att byta musiken mot journalistiken.

– Det är mycket mer spännande att jobba som journalist än som schlagerstjärna, tycker jag, har hon berättat för Expressen.

Nina valde en annan bana helt – hon jobbar som handläggare på Totalförsvarets rekryteringsmyndighet.

– Där jag är i dag trivs jag otroligt bra, så här kommer jag nog stanna bra länge framöver.

Men hon har också börjat skriva musik igen – när kraven försvann så började musicerandet locka igen.

– Jag behöver det, jag har jättemycket musik i kroppen som jag känner att jag vill få ut. Nu det är kul med musik igen och det är jag väldigt glad för.

Annons