I helgen läckte koderna till nya iPhone ut. Det var Apple själva som råkade släppa koderna i ett officiellt pressmeddelande. När de sedan upptäckte misstaget var skadan redan skedd. Många utvecklare var snabba på att hämta och avkoda dokumenten och snart svärmades Twitter av inlägg om iPhones kommande features.

I koden kunde de teknikkunniga tyda två framstående egenskaper som kommer skilja den nya iPhone från de gamla. Den älskade hemknappen ska slopas och istället ersättas med en virtuell knapp, något som väckt mycket uppståndelse.

Som ett alternativ, eller komplement, till låsupp-knappen kommer det finnas ”face-unlock”. Det innebär att mobilen kan låsas upp av den specifika ägaren genom ansiktsigenkänning.

Man har även sett tecken på att det kommer finnas en infraröd kamera. Något som kan användas för att upptäcka ansiktet i mörkret, men även något som hade kunnat användas för att ta tredimensionella fotografier.

Ansiktsigenkännin– g är något som vi redan sett på Androidtelefoner, så som Samsung Galaxy S8, och som har visat sig varit en cool – men opålitlig – säkerhetsmetod då den ”besegrats” av ett simpelt fotografi.

Koden avslöjar även att designen är mer slimmad än tidigare versioner och att glasskärmen täcker hela framsidan från kant till kant och då omsluter mikrofonerna. Alltså kommer användningsområdet för touchfunktioner bli mer omfattande. Mycket tyder även på att retinaskärmen kommer att ha en helt exceptionell upplösning.

https://twitter.com/AppleIphoneMY/status/888891879437238273

Koderna hintar om att iPhone X, som den än så länge kallas, kommer att laddas annorlunda och det florerar sedan tidigare rykten om att den ska kunna laddas trådlöst via en laddningsplatta på samma vis som man laddar Apple Watch.

Ingendera av dessa funktioner har tidigare offentliggjorts av Apple själva men eftersom iPhone detta året firar sitt tioårsjubileum har förväntningarna på den nya modellens uppgraderingar varit skyhöga. I och med de läckta dokumenten skulle detta bevisligen också vara Apples största release på flera år.

Med alla dessa faktorer i åtanke börjar man undra om läckan var ett misstag över huvud taget eller om det helt enkelt var ett genomtänkt PR-trick, vilket i såna fall den här artikeln hade varit ett bevis på.

Går du i tankarna att köpa en ny mobil av lite lyxigare typ bör du se till att uppdatera dina kunskaper på hur du undviker att paja ditt mobilbatteri i onödan.

Bärbar mobilladdare – ett måste i varje handväska!

Slipp problem med urladdade mobiltelefoner! Med en bärbar mobilladdare kan du ladda telefonen var du än befinner dig!

Den här söta och diskreta modellen väger i princip ingenting och har dessutom en inbyggd ficklampa.

Läs mer och beställ den direkt från oss!

Läs även:

Så superladdar du mobilen dubbelt så snabbt

Ladda ner receptappen Stowr – finns för både Apple och Android