Trendar: InredningMat och dryckResor

Du kan ha hällt mjölken fel hela tiden – videon visar

04 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Hur svårt kan det vara att hälla mjölk egentligen?
Svårare än man kan tro, visar det sig.
Nu sprids en video som visar att du kan ha hällt mjölken på fel sätt under flera års tid.
Annons
Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tidenBrand logo
Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tiden

Att hälla upp mjölk i ett glas, en flingskål eller en kaffekopp är något de flesta av oss har gjort så länge vi kan minnas. Men tänk om vi gjort det på fel sätt hela tiden? Sedan mjölkförpackningarna förändrades från att ha en papperspip som mjölken hälls ur, till att ha en plastvariant med lock, så är det faktiskt mycket möjligt att du hällt fel – många missförstår nämligen de vanliga kartongförpackningarna.

I en video som sprids på sociala medier, och som brittiska The Sun också har plockat upp, visar en man som heter Mark Brown hur det är meningen att man ska hälla upp mjölken. När han visar skillnaden i teknik så är det lätt att se att det ena sättet är smidigare än det andra.

– Okej, så det här är tydligen fel sätt att hälla mjölk på, börjar han med att säga i videon, när han häller med plastpipen närmast glaset.

Annons

När Mark häller på det sättet skvätter mjölken omkring, och det hamnar till och med lite utanför glaset. Sedan vänder han på mjölkkartongen och häller så att plastpipen är längre bort från glaset. När mjölken hälls på det sättet kommer den i en mycket jämnare ström, och det blir lättare att hälla.

– Det är meningen att man ska göra så här, säger han i klippet.

Detaljen i videon får flera att reagera

Mark Brown skriver också ”Jag har gjort fel i hela mitt liv” på klippet, och bland kommentarerna är det uppenbart att han inte är ensam om det.

”Lägg av”, skriver en förvånad person.

”Herregud”, skriver en annan.

”Det här är briljant, tack”, hyllar en tredje.

Bland kommentarerna är det dock många som har lagt märke till en udda detalj – mjölken som Mark häller upp ser ut att ha gått ut för ett år sedan.

”Okej hörrni, vem behåller mjölk när den har gått ut”, undrar en person.

”Den har gått ut”, skriver en person i versaler.

Det är dock en person som tar Mark i försvar, och menar att det är mjölk med lång hållbarhet – som håller långt efter utgångsdatum om den varit oöppnad.

Visste du att det också finns ett särskilt knep för att få ut ketchup ur flaskan? Här kan du läsa om det smarta tricket med ketchupflaskan!

Annons