Trendar: InredningMat och dryckResor

Duschbeteendet väcker debatt: ”Är det här normalt?”

22 dec, 2022 
AvStina Meyerson
FotografPexels
Duscha
Hur man går tillväga när man duschar har delat föräldraforumet i två läger. När en kvinna undrar om hennes man tvättar sig på ett normalt sätt berättar vissa att de gör likadant, medan andra är äcklade.
Annons
6 saker du gör i vardagen som du genast borde sluta medBrand logo
6 saker du gör i vardagen som du genast borde sluta med

Hur man tvättar av sig i duschen kan verka som en enkel, och till och med universell fråga För visst antar vi att alla andra gör som vi själva gör? Tvål, vatten, schampo, balsam. Så simpelt, vad kan gå fel?

Men nu har just den frågan – hur man gör när man duschar – väckt stor debatt i det brittiska forumet för föräldrar, Mumsnet. Det uppmärksammar tidningen The Sun.

Anledningen till att den stora diskussionen har initierats är att en kvinna har uppmärksammat ett beteende, som hon tycker är något märkligt.

Frågan som väckt debatt

I forumet berättar kvinnan om en situation hon stötte på med sin make. Hon behövde använda toaletten medan hennes man stod i duschen – och upptäckte att de båda inte tvättade sig på samma sätt. Hon såg nämligen att han utelämnade både ben och fötter när han duschade. Han tvättade alltså inte hela kroppen.

”Jag frågade honom om det och han berättade att han aldrig gör det, han låter bara tvålen och vattnet rinna över dem och menar att det tvättar dem…”, skriver hon och frågar sig:

”A) Hur visste jag inte om det här om honom? B) Är det här normalt? Gör folk det här?”.

Duscha vanor

”Jag tvättar alla delar av min kropp i duschen varje dag. Är jag oresonlig?”, undrar hon slutligen.

Så gör folk när de duchar

Frågan har visat sig vara en riktig vattendelare – och har väckt en het debatt i forumet.

Annons

The Sun redogör för flera svar i tråden, och de ter sig mycket olika. Somliga tvättar samtliga kroppsdelar mycket noga, andra utelämnar benen eller struntar i att gnugga tvål på vare sig ben eller fötter.

Många tycker att beteendet är märkligt och till och med ohygieniskt, medan andra gör samma sak. En användare tycker att kvinnan är för hård mot sin make och rycker ut till hans försvar:

”Om din man inte luktar illa eller har några synliga tecken på smuts så är han ren. Vad tvättar vi oss annars för?”, frågar hen.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons