Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller Media shop (reklamlänk från Aller media shop). Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

9 julklappar som han kommer att älska – tips för alla män

Julklapp till honom? Varje år orsakar det lika mycket huvudbry att försöka komma på en bra och praktisk julklapp till honom – oavsett om det är maken, sonen, brorsan, pojkvännen eller svärsonen.

Seden med julklappar är faktiskt äldre än själva julen. När kristendomen och firandet av Jesus födelse började spridas i romarriket, hade romarna redan gett varandra gåvor vid särskilda högtider under flera århundraden. Med kristendomens intåg slogs helt enkelt den gamla traditionen ihop med den nya, enligt Illustrerad vetenskap.

Det kan vara smart att redan nu ge sig ut på julklappsjakt för att hitta en perfekt julklapp till honom. Det kan nämligen ta lite tid. För vad ska man ge i julklapp till mannen som redan har allt? Han kanske redan har allt han önskar sig, eller så önskar han sig alldeles för dyra saker?

Julklapp till honom – smarta tips

Slips, skjorta och en pocketbok har vi redan gett honom allt för många gånger, nu är det dags för lite roligare julklappar. Orkar du inte ge dig ut i butikerna och stånga dig svettig bland alla andra julklappsjägare, är nätshopping ett smart och smidigt sätt att i lugn och ro klicka hem paketen.

Här listar vi nio tips julklappar till honom som är användbara och snygga – utan att kosta skjortan.

Julklapp till honom – nio tips på julklappar till mannen:

1. Till mannen som älskar att laga mat

Är din man en hejare på att laga mat – eller borde han kanske bli det? Den här grytan är ett måste i varje kök!

2. Till mannen som älskar att träna

Årets hetaste nyhet inom träningsvärlden hjälper din man att komma tillrätta med sina ömma muskler efter ett hårt träningspass.

3. Till den hälsomedvetna mannen

Det är inte för inte som aktivitetsarmbandet utsågs till årets julklapp för några år sedan. Självklart vill din man också ha ett sådant här runt armen!

4. Till mannen som behöver ett vitamintillskott

Visa din man att du bryr dig om honom lite extra med en råsaftcentrifug! Vitaminer är a och o så här i vintertider och med hjälp av den här håller han sig frisk och kry länge.

5. Till mannen som älskar deckare

Glöm böcker och satsa på det spännande specialmagasinet Brott och Mysterier istället, här finns garanterat läsning som din man gillar!

6. Till mannen som gillar att sätta krydda på tillvaron

Är din man en fena i köket? Då är den klassiska pepparkvarnen från Leif Mannerström ett måste!

7. Till den hurtiga mannen

Hjälp din man att göra sina promenader lite mer effektiva med ett par smarta gåstavar. De är dessutom utrustade med reflexer så att han syns ordentligt i mörkret!

8. Till mannen som uppskattar utsökta smaker

Ge din man en Nespresso-maskin som gör det möjligt för honom att unna sig lyxigt kaffe varje dag. Visst är han värd det!

9. Till mannen som uppskattar vackra saker

Matilda Svensson heter konstnären bakom designen till den populära skärbrädan med namnet Gammelgäddan. Den är, precis som din man, helt unik i sitt slag!

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: