Trendar: InredningMat och dryckResor

Vackraste kändisparen på Met-galans röda matta genom tiderna

10 sep, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
George och Amal Clooney
Kändispar som strålar i fantastiska looks, matchar varandra och utbyter kärleksfulla blickar framför kamerorna – den typen av bilder tröttnar vi aldrig på! Här är 10 exempel från Met-galans röda matta.
Annons
TV: Met-galan – här är looksen vi minnsBrand logo
TV: Met-galan – här är looksen vi minns

Sedan 1948 har Met-galan varit en klassisk tillställning. 2020 blev den dessvärre inställd på grund av pandemin, och i år har vi fått vänta ett halvår extra, men NU så!

Årets gala kommer bli mindre än vanligt – men något säger oss att vi kan vänta oss en hel del minnesvärda looks ändå?

Genom åren har vi nämligen sett en hel del uppseendeväckande outfits på röda mattan– just Met-galan har varit ett ställe man tagit ut svängarna på.

Det var här som Katy Perry 2019 kom iklädd en kristallkrona, några år tidigare gjorde Rihanna entré som påve och ingen kan väl ha missat Beyoncés transparenta klänning från Givenchy.

Annons

Kända par som matchar på röda mattan på Met-galan

Något som också alltid drar blickarna till sig är fina kärlekspar – och Met-galan har bjudit på många stilfulla ögonblick genom åren. Vi tar en titt!

Gisele Bündchen och Tom Brady, 2017

Gisele Bundchen och Tom Brady på Met, 2017

Ett par som ofta matchar på ett snyggt sätt – han vågar gå utanför svart och plockar upp färger och detaljer som passar med hennes outfit. Det här året satsade Gisele på silverskimrande Stella McCartney med bar rygg, och Tom matchade i mörkgrå sammet.

Chrissy Teigen och John Legend, 2011

Chrissy Teigen och John Legend, 2011 MET

Helsvart, men med det lilla extra – och framförallt är det här ju ett par man älskar och som alltid drar blickarna till sig. Chrissys klänning kommer från Chris March.

Annons

Jay-Z och Beyoncé, 2011

Chrissy Teigen och John Legend, 2011, MET

Varför Queen B är med på den här listan behöver ingen extra förklaring. Snarare var det svårt att välja ut vilket år det här paret sken allra starkast. Men den här svartguldiga skapelsen från Emilio Pucci är definitivt en favorit.

Blake Lively och Ryan Reynolds, 2017

Blake Lively och Ryan Reynolds, 2017, MET

Ett annat av Hollywoods favoritpar som alltid är oklanderligt snygga, välklädda och gulliga mot varandra framför kamerorna. Och – Blake Livley, här i Atelier Versace, matchar ju framförallt själva "röda mattan" – och det är inte den enda gången!

Annons

David och Victoria Beckham, 2014

David och Victoria Beckham, 2014, MET

Klart Beckhams måste vara med på den här listan! Svartvitt och stilrent – en look som står sig år efter år. Victoria i egendesignad klänning.

Zayn Malik och Gigi Hadid, 2016

Zayn Malik och Gigi Hadid, 2016, MET

2016 var första året paret syntes tillsammans på röda mattan – och vilket framträdande! Gigi bar Tommy Hilfiger och Zayn matchade hennes metalliska look med metalldetaljer på armarna.

Annons

Kanye West och Kim Kardashian West, 2015

Kim och Kanye på Röda mattan Met 2015

Kim är kanske mest känd i Met-sammanhang för sin ”wet look-klänning” från 2019. Men stiligast var nog ändå hon och Kanye 2015. Han i helsvart och Kim i vit Roberto Cavalli-dröm, med de vackra spetsdetaljerna på precis rätt ställe.

Keith Urban och Nicole Kidman, 2016

Keith Urban och Nicole Kidman, 2016, MET

Nicole Kidman strålar i stjärngnistrande Alexander McQueen och Keith matchar sin fru snyggt.

Annons

Amal och George Clooney, 2015

Amal och George Clooney, 2015, MET

Amal Clooney har seglat upp som en stilfull favorit på röda mattan. Här i John Galliano för Maison Margiela och Georges enkla röda detalj räcker för att parets look ska kännas sammanhållen.

Joe Jonas och Sophie Turner, 2019

Joe Jonas and Sophie Turner, 2019, MET

Otrolig geometrisk Louis Vuitton-matchning av det här snygga paret!

Foto: TT

TV: Här går kändisarna på röda mattan under filmfestivalen i VenedigBrand logo
TV: Här går kändisarna på röda mattan under filmfestivalen i Venedig
Annons