Trendar: InredningMat och dryckResor

Så blir vädret på studenten och skolavslutningen 2023

05 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Regn och rusk eller strålande sol? Studenten och skolavslutningen står för dörren, men hur blir vädret egentligen? Femina vet.
Annons
Så klarar du en värmeböljaBrand logo
Så klarar du en värmebölja

Det är juni. På vissa håll i landet är vi mellan hägg och syren, på andra håll har blommorna redan blommat ut. Och som så ofta skiftar temperaturerna hejvilt. Nederbörd och solchanser likaså. Vi bor i ett land där vädret är svårt att beräkna – på gott och ont. I student- skolavslutnings- och examenstider är det extra svårt. Kommer man kunna sitta ute eller får man flytta in hela tjocka släkten och kalasa för studenter och skolbarn inomhus? Kan man sitta ute i ett tält om det regnar eller blir det på tok för kallt? Frågorna är, minst sagt, många – och högst relevanta. Andra frågor som brukar hopa sig är, för övrigt, vad man ska köpa till pedagoger och lärare i present. Har du dålig koll? Kolla in denna matnyttiga text!

Annons

Vädret i Sverige i juni 2023

Långtidsprognosen säger följande:

  • Normala temperaturer till en början under juni.
  • Under juli har högtrycket etablerat sig. Det blir torrt väder, temperaturen fortsätter stiga och det väntas högst temperaturer i västra delarna av Sverige.
  • Det blir extremt torrt väder i augusti. Däremot blir augusti inte lika varm som juli men ändå men temperaturen landar ändå en bit över vad som är normalt.

Enligt många meteorologer så har vi höga temperaturer att vänta. Värmen är på ingående, och den liknas med den extrema värmeböljan som intog vårt avlånga land 2018. Madeleine Westin, meteorolog på TV4 och chef för TV4:s väderredaktion, betonar dock att prognoserna ska ses som en indikation och inte en garanti.

– Vi har väldigt stora likheter med 2018. Det kan vi inte komma ifrån. Mitt tips är att köpa på sig fläktar, säger hon till Göteborgs-Posten i en intervju.

Vädret till skolavslutningen och studenten 2023

Men, de kommande dagarna då, vad kan vi vänta oss? Enligt SMHI så blir vädret i Stockholm, mellan den 6 och den 16 juni, stabilt. Det blir sol och moln, växlande, och temperaturerna varierar mellan 17 och 25 grader. Inget regn. I Malmö lyser molnen med sin frånvaro och temperaturerna ligger, under de kommande tio dagarna, mellan 20 och 25 grader. I Luleå i norr blir det också soligt, men kallare. Här växlar temperaturerna mellan 12 och 15 grader. Här hittar du tiodygnsprognosen för din exakta plats!

Annons