ketchup heinz flaska
Så panerar du din fisk på bästa sätt
1:14

Efter reklamen: Så panerar du din fisk på bästa sätt

(1:14)

Slå på ljud

Ketchup är nog en av de vanligaste tillbehören att ha i kylskåpet – de flesta pastarätter kan piggas upp med lite ketchup, för att inte tala om hamburgare och pommes frites.

Men att få upp en ny ketchupflaska kan vara svårare än man tycker att det borde vara, det känner nog många av oss igen. Flärpen som ska göra förpackningen lätt att öppna går av, och så plötsligt står man där och försöker sticka hål med en kniv och det skvätter ketchup överallt.

Sakerna i vardagen vi inte använder som vi borde

Inte längre! I en video som sprids på sociala medier-appen Tiktok visar en person hur man kan få upp ketchupförpackningen på ett enkelt sätt. Personen i videon visar hur den skruvar av locket på ketchupen, och sedan använder sig av locket för att trycka hål genom plasten. På så sätt blir det ett hål i plasten där ketchupen behöver komma ut, utan skvätt och kladd.

Blandade reaktioner på enkla knepet

Bland kommentarerna är det många som reagerar på tipset, och är förvånade över att de aldrig har kommit på något liknande själva förut.

”Jag har kollat på det här minst fem gånger för att jag inte kan förstå att jag aldrig har tänkt tanken att göra detta – det är så coolt”, skriver en person.

”Jag kände inte till det här, jag ska testa nästa gång”, skriver en annan.

Detaljen på tandkrämstuben – det kände du inte till

Vissa är dock mer skeptiska till tricket, och verkar aldrig ha problem med flärpen som ska ta bort plasten.

”Ta bara bort flärpen som de så smidigt har satt där åt dig”, skriver en person.

Källa: The Sun.

Mest läst