Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

7 smarta modetips som gör att du alltid håller stilen

18 dec, 2023 
modetips dam
Står du ofta framför garderoben och känner att du inte har någonting att ha på dig? Här är sju handfasta stylingtips för att alltid vara ditt snyggaste jag!
Annons
Streetstyle: Emannuelle Alt i svart blazer
Franska modeprofilen Emmanuelle Alt klär sig ofta i tidlös basplagg och lyckas alltid se riktigt stilsäker ut.

1. Optimera din garderob

Få snygga plagg är bättre än en överfull garderob med plagg du inte vill använda. Börja med basgarderoben – en klassisk svart klänning, ett par jeans som sitter perfekt, en snygg kavaj, samt några enkla t-shirts och skjortor i neutrala färger kommer man långt med.

Svart kavaj, Ellos Collection

Den svarta kavajen är det bästa go to-plagget när du vill vara välklädd. Bär med de matchande kostymbyxorna för en elegant kontorslook, eller med jeans för den perfekta vardagsoutfiten. Den här kostymen finns i en mängd olika nyanser och är perfekt för dig som vill börja med en riktigt bra bas! Se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Annons
svart kostym för dam - kavaj från Ellos Collection
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

2. Alla kläder ska passa perfekt

Att kläderna sitter som de ska är A och O om man vill se stylish ut. Var inte rädd för att ta dina kläder till en skräddare för att få dem anpassade om du behöver. Om basplaggen sitter snyggt kan du sedan börja leka med andra passformer på enstaka trendigare plagg utan att det ser slarvigt ut.

Svart kostymbyxa, Ellos Collection

Lägg upp byxor så att de blir den perfekta längden för dig – det är en liten investering som gör stor skillnad. Den här byxan matchar kavajen ovan och är en livräddare i basgarderoben. Se mer och köp kostymbyxan här (reklamlänk).

Annons
svart kostym för dam - kostymbyxor från Ellos Collection
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

3. Lär dig balans

Att hitta balansen i sin stil handlar om att klä sig bäst för sin egen kroppsform. Om du vill ha ett plagg som är oversize eller har en okonventionell passform så är det bra om övriga plagg har en bra passform. På så sätt balanserar du upp stilen.

Vit t-shirt, Stockh lm Studio

Till en a-linjeformad kjol är det perfekt med en figurnära överdel, och om kjolen är kortare så får överdelen gärna vara långärmad. På samma sätt passar det perfekt med ett linne med tunna axelband till en längre kjol. Den här vita t-shirten är ett basplagg som går att matcha med nästan allt, och är extra snygg med svarta plagg för en monokrom look. Se mer och köp t-shirten här (reklamlänk).

Annons
vit t-shirt med rund hals för dam från stockh lm studio
Klicka på bilden för att komma direkt till t-shirten.

Satinkjol, Wera

Den här vadlånga kjolen i ett satinliknande material har ett fint fall och en lätt klockad effekt nedtill och passar till det mesta. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Svart satinkjol i midilängd från Wera
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

4. Hitta din stil

Att bli trygg i sin klädstil och hitta det man trivs i att ha på sig är en lång process, men ett bra steg kan vara att göra en mood board – alltså samla bilder någonstans på personer du tycker har snygg stil, eller plagg du gillar. Ta tid på dig att leka med kläder och upptäcka vad du passar i!

Annons

5. Bli bättre på att shoppa

Att lära sig att shoppa på ett effektivt sätt är nyckeln för att få en garderob med plagg man tycker om. Gör en lista på vad du behöver innan du beger dig ut i affärerna eller på nätet, och var målmedveten. Är du osäker på plagget redan i provrummet? Då kommer du inte använda det hemma heller.

6. Addera ett bälte

Ett enkelt och beprövat knep för att piffa till en outfit är att lägga till ett bälte. Bältet gör att man ser mer välklädd ut, och kan vara den perfekta accessoaren för att ge mer balans åt en annars formlös outfit.

Skärp, Lauren Ralph Lauren

Vi älskar som bekant mångsidiga plagg och accessoarer och det här bältet prickar in alla rätt! Det har nämligen både ett snyggt spänne som lyfter vilken outfit som helst och är dessutom vändbart, så att du kan bära det med en av två olika nyanser utåt. En riktigt smart effekt, särskilt om du vill ha en minimalistisk stil (och garderob). Se mer och köp skärpet här (reklamlänk).

Annons
Brunt vändbart skärp i läder med guldigt spänne för dam från Lauren Ralph Lauren
Klicka på bilden för att komma direkt till skärpet.

7. Lek med färg

Alla är snygga i svart och vitt, men var inte heller rädd för att ta in lite färg i leken. Känns det läskigt med färg på kläderna kan man börja med ett enstaka plagg, eller till och med en färggrann accessoar. Det finns många budgetalternativ att välja på, men även märkesväskor går att hitta till ett lägre pris om du satsar på en second hand-väska.

Vintageväska, Louis Vuitton

Den här röda väskan med tidlös form är en riktigt väldesignad godbit som gör stort avtryck på en monokrom outfit. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Röd vintageväska Epi Petit Noe från Louis Vuitton
Klicka på bilden för att komma direkt till vöskan.

Källa: Masterclass.

5 ikoniska it-bagsBrand logo
5 ikoniska it-bags
Annons