2:30

Efter reklamen: Prinsessan Madeleines stilresa genom tiderna

(2:30)

Optimera din garderob

Få snygga plagg är bättre än en överfull garderob med plagg du inte vill använda. Börja med basen – en klassisk svart klänning, ett par jeans som sitter perfekt, en snygg kavaj, samt några enkla t-shirts och skjortor i neutrala färger kommer man långt med.

Alla kläder ska passa perfekt

Att kläderna sitter som de ska är A och O om man vill se stylish ut. Var inte rädd för att ta dina kläder till en skräddare för att få dem anpassade om du behöver. Om din basgarderob sitter snyggt så kan du sedan börja leka med andra passformer på enstaka trendigare plagg utan att det ser slarvigt ut.

16 stylingtips från stylisten

Lär dig balans

Att hitta balansen i sin stil handlar om att klä sig bäst för sin egen kroppsform. Om du vill ha ett plagg som är oversize eller har en okonventionell passform så är det bra om övriga plagg har en bra passform. På så sätt balanserar du upp stilen.

Hitta din stil

Att bli trygg i sin klädstil och hitta det man trivs i att ha på sig är en lång process, men ett bra steg kan vara att göra en mood board – alltså samla bilder någonstans på personer du tycker har snygg stil, eller plagg du gillar. Ta tid på dig att leka med kläder och upptäcka vad du passar i!

Bli bättre på att shoppa

Att lära sig att shoppa på ett effektivt sätt är nyckeln för att få en garderob med plagg man tycker om. Gör en lista på vad du behöver innan du beger dig ut i affärerna eller på nätet, och var målmedveten. Är du osäker på plagget redan i provrummet? Då kommer du inte använda det hemma heller.

Denim och jordnära hos Carin Wester i höst – spana in den nya tidlösa kollektionen

Addera ett bälte

Ett enkelt och beprövat knep för att piffa till en outfit är att lägga till ett bälte. Bältet gör att man ser mer välklädd ut, och kan vara den perfekta accessoaren för att ge mer balans åt en annars formlös outfit.

Lek med färg

Alla är snygga i svart och vitt, men var inte heller rädd för att ta in lite färg i leken. Känns det läskigt med färg på kläderna kan man börja med ett enstaka plagg, eller till och med en färggrann accessoar.

Källa: Masterclass.

Därför var Fran Fine i The Nanny en riktig modeikon – hennes bästa looks

Mer läsning

Femina