Artikeln innehåller reklamlänkar
modetips dam

TT
Wayne Tippetts/REX

Optimera din garderob

Få snygga plagg är bättre än en överfull garderob med plagg du inte vill använda. Börja med basen – en klassisk svart klänning, ett par jeans som sitter perfekt, en snygg kavaj, samt några enkla t-shirts och skjortor i neutrala färger kommer man långt med.

Svart kavaj, Ellos Collection

Den svarta kavajen är det bästa go to-plagget när du vill vara välklädd. Bär med de matchande kostymbyxorna för en elegant kontorslook, eller med jeans för den perfekta vardagsoutfiten. Den finns även i en snygg brun samt en grå nyans. Perfekt för dig som vill börja med en riktigt bra bas! Se mer och köp kavajen här (länk till Ellos).

svart kostym för dam - kavaj från Ellos Collection

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Så stylar du den stickade klänningen i vår – 3 stilsäkra looks

Alla kläder ska passa perfekt

Att kläderna sitter som de ska är A och O om man vill se stylish ut. Var inte rädd för att ta dina kläder till en skräddare för att få dem anpassade om du behöver. Om din basgarderob sitter snyggt så kan du sedan börja leka med andra passformer på enstaka trendigare plagg utan att det ser slarvigt ut.

Svart kostymbyxa, Ellos Collection

Lägg upp byxor så att de blir den perfekta längden för dig – det är en liten investering som gör stor skillnad. Den här byxan matchar kavajen ovan och är en livräddare i basgarderoben. Se mer och köp kostymbyxan här (länk till Ellos).

svarta kostym för dam - kostymbyxor från Ellos Collection

Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Lär dig balans

Att hitta balansen i sin stil handlar om att klä sig bäst för sin egen kroppsform. Om du vill ha ett plagg som är oversize eller har en okonventionell passform så är det bra om övriga plagg har en bra passform. På så sätt balanserar du upp stilen.

Vit t-shirt, Stockh lm Studio

Till en a-linjeformad kjol är det perfekt med en figurnära överdel, och om kjolen är kortare så får överdelen gärna vara långärmad. På samma sätt passar det perfekt med ett linne med tunna axelband till en längre kjol. Den här vita t-shirten är ett basplagg som går att matcha med nästan allt, och är extra snygg med svarta plagg för en monokrom look. Se mer och köp t-shirten (länk till MQ) här.

vit t-shirt med rund hals för dam från stockh lm studio

Klicka på bilden för att komma direkt till t-shirten.

Plisserad kjol, Carin Wester

Den här vadlånga kjolen har en A-linjeformad siluett, plisserad effekt och är gjord i ett mjukt och samtidigt stilsäkert material. Se mer och köp kjolen (länk till & Other Stories)här.

plisserad kjol med a-linjeform från & other stories

Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Hitta din stil

Att bli trygg i sin klädstil och hitta det man trivs i att ha på sig är en lång process, men ett bra steg kan vara att göra en mood board – alltså samla bilder någonstans på personer du tycker har snygg stil, eller plagg du gillar. Ta tid på dig att leka med kläder och upptäcka vad du passar i!

14 tidlösa modenyheter som alla platsar i basgarderoben

Bli bättre på att shoppa

Att lära sig att shoppa på ett effektivt sätt är nyckeln för att få en garderob med plagg man tycker om. Gör en lista på vad du behöver innan du beger dig ut i affärerna eller på nätet, och var målmedveten. Är du osäker på plagget redan i provrummet? Då kommer du inte använda det hemma heller.

Addera ett bälte

Ett enkelt och beprövat knep för att piffa till en outfit är att lägga till ett bälte. Bältet gör att man ser mer välklädd ut, och kan vara den perfekta accessoaren för att ge mer balans åt en annars formlös outfit.

Skärp, Stockh lm

Vi älskar som bekant mångsidiga plagg och accessoarer och det här bältet prickar in alla rätt! Det har nämligen både ett snyggt spänne som lyfter vilken outfit som helst och är dessutom vändbart, så att du kan bära det med antingen den svarta eller den bruna sidan utåt. En riktigt smart effekt, särskilt i semesterpackningen! Se mer och köp skärpet (länk till MQ) här.

svart skärp av läder med guldigt spänne för dam från stockh lm

Klicka på bilden för att komma direkt till skärpet.

Lek med färg

Alla är snygga i svart och vitt, men var inte heller rädd för att ta in lite färg i leken. Känns det läskigt med färg på kläderna kan man börja med ett enstaka plagg, eller till och med en färggrann accessoar.

Väska, Arket

Den här gröna väskan med stilsäker form är en riktigt väldesignad godbit som gör stort avtryck på en monokrom outfit, trots sin lilla storlek. Se mer och köp väskan (länk till Arket) här.

grön väska av läder med stilren design för dam från arket

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Klassiska vita sneakers – 12 tidlösa varianter

Källa: Masterclass.

6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till dem
1:41

Efter reklamen: 6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till dem

(1:41)

Slå på ljud
Mest läst