Trenchcoaten är en riktig garderobsklassiker och vårens trendigaste nyckelplagg och. Den sandfärgade skalan är dessutom hetare än någonsin! Feminas moderedaktör Jenny Fredriksson tipsar om att det bästa är att satsa på en kappa i bra kvalitet – det är en riktigt bra investering inför framtiden.

Man kan verkligen hävda att trenchcoaten är ett klassiskt plagg. Den har faktiskt varit populär i över 100 år, rocken som togs fram till brittiska och franska soldater under första världskriget. Den klassiska trenchcoaten såg dagens ljus 1901 då Thomas Burberry tillverkade en regnrock för brittiska arméofficerer, under andra världskriget modifierades den för att passa bättre i skyttegravskriget och det var också då den fick sitt namn: Trench coat, som på svenska betyder skyttegravsrock.

Den typiska trenchcoaten är dubbelknäppt, sand-khaki eller svart rock, spännremmar på raglanärmarna och ett midjeskärp. Men under årens lopp har flera olika tolkningar och modeller tagits fram på det klassiska plagget. Trenchcoaten har sedan plagget började bäras av allmänheten blivit ett uppskattat plagg för både kvinnor och män. Och denna vår gör den en stark comeback och är den hetare än någonsin.

Här har vi valt ut de finaste trenchcoatsen som redan finns att köpa i butik och online — hoppas att du hittar din favorit!

Fina trenchcoats att bära våren 20202

Trenchcoat i avskalad design och lite längre modell, från Tiger of Sweden. (reklamlänk från Awin.com)

Trenchcoat i oversizemodell och råa ofållade kanter, från Karen Simonsen. (reklamlänk från Apprl)

Klassisk trenchcoat i kortare modell, från Ralph Lauren. (reklamlänk från Awin.com)

Trenchcoat i rak längre modell, från Tôteme. (reklamlänk från Apprl)

Trenchcoat i bomull med svarta knappar, från H&M.  (reklamlänk från Apprl)

Trenchcoat med en krage i kontrasterande rutor, från Ellos. (reklamlänk från Awin.com)

Ljust sandfärgad trench i lite längre modell, från Reformation. (reklamlänk från Apprl)

Klassisk modell, denna trenchcoat i linnemix har klädda knappar och stora fickor, från & Other Stories. (reklamlänk från Apprl)

Läs även: 
Här är de viktigaste trenderna 2020 – moderedaktören guidar

Köp vårkappan redan nu! 16 fynd

14 långa täckjackor som håller dig varm i vinter

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: