Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Loggo lek

08 mar, 2010 
AvSanna Åkesson
Annons
5preview

5preview leker och lurar ögat med kända logotyper som Chanel och YSL samt siluetter av kända byggnader så som Eiffelltornet och Colosseum. En ironisk lek med kända exklusiva märken, allt vänds uppochner och bakofram, trycken får ögat att stanna upp och reagera. Inspirationen kommer från musik, grafisk konst, handtryckta plakat och politiska planscher.

Skaparen bakom trycken är Emeli Mårtensson som är grafisk mönsterformgivare och illustratör. Emelie jobbade som designer på ett stort italienskt modeföretag, för två år sedan av en slump började hon trycka tröjor hemma. Det startade med en uppochnervänd Chanel-logga. T-shirten blev uppmärksammad och såld på internetsidan Myspace, detta blev starten till en hel kollektion och ett samarbete med klädkedjan Weekday. Emelie har nu flyttat tillbaka till Stockholm och öppnat sin egen studio.

Annons
Berlock-4

Innför nästa kollektion inspireras 5preview av bland annat resor till städer som Milano och Köpenhamn och även Mies Van Der Rohe’s uttryck ”Less is more”. Kollektionen består nu även av accessoarer och säljs i butiker över hela världen, framförallt i Tokyo, Köpenhamn, London, New York, Berlin, och Milano.

Läs mer här

Annons